Teak85 kérdése:
Milyen rovar ez?
Figyelt kérdés
A kertben találta a kutyám este sajnos lefotózni nem tudtam, a neten találtam a képet de nem volt aláírva, hogy mi ez.
Mire visszaértem a telefonommal eltüntette a kutyám.
Kb 6-10 cmes, kitines burok, ami alól kilátszik a nagy potroha. És tenyérszerű első csápjai vannak.
#rovar #tenyérszerü csáp
2017. máj. 15. 08:57
2/5 anonim válasza:
Ilyet még soha nem láttam. Ritka?
3/5 anonim válasza:
Nem, a kertészek pechjére nem elég ritka, elég közismert kártevő. Csak jellemzően a föld alatt túr, ahogy ugye nem látod.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat ez a lótücsök lesz az... nem láttam ilyet még, pedig nem panelben nőttem fel.
2017. máj. 15. 09:34
5/5 Mátranováki Fényevő válasza:
Valóban nem ritka, viszont eléggé visszaszorult ez is az utóbbi évtizedekben. Már-már (bal)szerencse kell ahhoz, hogy a kertedben előforduljon rendszeresen.
Itthon két fajuk él egyébként, Gryllotalpa gryllotalpa - (közönséges) lótücsök és G. stepposa - (sztyeppi?) lótücsök, az elkülönítésük csak a hímek ivarszerve alapján lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!