Az egész életemre kihat ez a félelem. Nyáron ki sem merek menni az udvarra, mert minden tele van darázzsal és ha csak rájuk nézek kiráz a hideg meg undorodom tőlük. Semmilyen más állattól nem undorodom, pl a pókokat is szeretem, más rovarral sincs bajom. Barátommal sokat veszekszünk emiatt, mert náluk is van egy darázsfészek nem messze a bejárati ajtótól, meg a mi ajtónkhoz is most költöznek oda a darazsak és nem merek kimenni a házból. Nem érti meg, hogy rettegek tőlük, mindig csak azt mondja, hogy győzzem le a félelmemet meg hogy ne foglalkozzak velük. Mondott példát, hogy a tvben egy műsorban hogy győzték le a pókfóbiájukat az emberek. (Egy helyre zárták őket egy pókkal és lassan haladva de a végén hozzá mertek érni az emberek...) Most egy darazsat azért nem fogok elkezdeni simogatni, mivel az meg tud csípni.
(Igazából nem csak ez az egy fóbiám van, de jelenleg ez okozza az életemben a legtöbb nehézséget.) Mit lehet tenni ez ellen?
Nehéz kérdés, mivel ez azért nem olyan fóbia, mint amikor valaki a pókoktól vagy valamilyen más rovartól irtózik, hiszen a darázzsal nem a látvány a probléma általában, hanem hogy csíp. És a darázscsípés egyáltalán nem vicces. Ha meg még valaki allergiás is rá, akkor egyenesen halálos is lehet. Én is utálom őket, és inkább menekülök, ha egy körözni kezd körülöttem, illetve bizonyos helyekre, ahol szokott darázsfészek lenni, ki sem ülök a kertben, vagy mondjuk enni nem szeretek a szabadban, pláne gyümölcsöt vagy valami édeset, amire jönnek rögtön. De ennyire azért szerencsére nem rettegek, mint te, hogy ki se merjek menni a házból. Bocs, hogy választ nem nagyon adtam, csak inkább bemutattam a dolgot azoknak, akik ezt nem igazán értik.
2015. aug. 10. 15:10
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, szóval nem ok nélkül félek, bár nem normális, hogy ennyire rettegek, csípett már meg darázs és nem haltam bele meg nem is fájt annyira nagyon. Inkább csak úgy félek tőlük.. vagyis rettegek, mert undorítónak tartom őket meg ha csak rájuk gondolok hogy léteznek rosszul vagyok. Ha még allergiás is lennék a csípésükre ki tudja mennyire félnék?
2015. aug. 10. 15:58
3/5 anonim válasza:
Ez ismerős. Miattuk nemmerek kifeküdni az udvarra napozni, mert még akkoris támadnak...
2015. aug. 11. 10:30
4/5 anonim válasza:
Teljesen ugyanez van velem is. Szerintem semmit nem mehet tenni. Mióta az eszemet tudom, tönkreteszik az éltem. Én sem merek kimenni az utcára, sem az udvarra, de még ablakot nyitni sem merek.. Jó lenne ha lenne megoldás (ezért is írtam) de tudtommal nincs. 😥
2016. márc. 18. 16:01
5/5 anonim válasza:
Ugyanez a problémám nekem is. Rettegek tőlük nagyon. Ha csak látok egyet, futni kezdek :D Volt olyan, hogy megkergetett egy és átszaladtam a zebrán csak úgy körülnézés nélkül. Ilyenkor teljesen megvakít a félelem... de estem már el műanyag székkel is ez miatt :D Viccesnek hangzik, de nekem megkeseríti az életemet. Ilyenkor a jó időben rettegek, főleg strandokon, ahol a medence szélénél rengeteg a darázs :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!