Miért van az, hogy a méhektől egyáltalán nem félek, de a darazsaktól igen?
Érdekes helyzet, ma ahogy megálltam a méhektől hemzsegő virágzó szilvafa alatt, hiába mellettem szálldostak a méhek, nem féltem. Simán fel mertem volna menni a fára, az sem zavart volna, ha rámszállnak.
De ha meglátok egy darazsat, olyan írtózás jön rám, hogy ha van lehetőségem el is szaladok.
Pedig mindkét állat ugyanolyan méretű, hasonló színű, és a csípésül is nagyjából egyforma fájdalmas....
szerintem a méheket a mesék,filmek általában pozitívan állítják be, míg a darazsaknak nincs kis "édes" szőrös potrohuk, és mindig ők a rosszfiúk:D
Nem azt mondom, hogy ez az oka az irtózásodnak, de a média társadalomformáló hatása néha ilyet is elültet az ember fejében:)
Tavaly nyáron én is több "agresszív" francia darázsal találkoztam amik eddig rittkán fordultak elő az országba tényleg nagyon agresszívak ezek a fajok . A hasamon csipett meg hozzá se értem körülbellül 3-4 centi hosszúságuak.
Méhek be is vannak agresszívak és halálos fajták : Afrikai méhek,Denálunk nem élnek ilyen fajták. Szóval nálunk a honosított házi méhhek vannak amik egyáltalán nem ártalmasak :) Ez által választkaptál remélem :)
Azert van mert biztos nem szurtak meg mehek, legalabb is nem csapatostul. Amugy ha eppen viragzo fa kozeleben vagy az azt jelenti hogy epp hordas van ettol pedig sokkal nyugodtabbak a mehek, ha pedig radszall azt jelenti hogy semmi baja veled, mig ha tamadni akar akkor agressziven fullankjat eloretartva probal megcsipni rendszerint a sotet foltokra hajt mint a hajad vagy a szemoldokod, de ebbe nem akad meg a fullankja igyhat addig probalkozik amig sikerul eltalalnia a borod.
Darazsakbol meg csak az a fajta veszelyes amelyik nagyobb koloniakban el, de az nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!