Mit tegyek ha borzalmasan félek a pókoktól?
Ha meglátok egyet mindegy hogy milyen nagy elkezdek sikitozni meg rugkapálni mert azt érzem hogy rajtam mászik.Ha tényleg rajtam mászik egy akkor az katasztrófa azt sem tudom mit csinálok csak ütöm magam mindenhez meg sikoltozok úgy hogy azt sem tudom mit csinálok.Ha csak képen látok egyet akkor is a hideg futkos a hátamon.Hiába mondja mindenki hogy ilyen meg olyan hasznos valahogy nem segít.Nem szeretnék így viselkedni mert mindenki hülyének meg hisztisnek néz pedig azt se tudom miért csinálom teljesen tudtomon kívül vagyok olyankor.Mit tegyek hogy jobban viseljem a látványukat? Esetleg van valaki aki hasonlóképpen érez?
16/l
Az ilyen mértékű Araknofobia (pókiszony) leküzdése nem könnyű.
Lehet találni a neten ezzel kapcsolatos cikkeket, lehet közöttük hasznos, is de jócskán vannak közöttük amatőr tanácsok, egy pókiszonyban szenvedőnek az nem segítség, hogy "ne félj a póktól, mert nem bánt", tudja ő, hogy ártalmatlanok, de a félelme nagyon mélyről jön, és nem tudja honnan...
Meg lehet próbálni egyedül legyőzni a félelmet, vannak erre különböző praktikák, de ha nem megy a dolog rövid időn belül jobb elmenni pszichológushoz, segítséget kérni tőle.
Nem tudom pl. nálad milyen mértékű a pókiszony.
A szabadon mászkáló póktól félsz, ez nyilvánvaló, de ha egy zárt befőttes üvegben látod, el bírod viselni?
Természetfilmeket nézve irtózol a pókoktól?
Állatkertben járva?
Esetleg ismerős, aki tart nagyobb pókokat, és van benne együttérzés a problémád miatt?
Nagyon erős a félelmed, nem gondolkoztál még el rajta, hogy pszichológus segítségét kéred?
Az "öngyógyítás" addig a szintig működik, amíg az érintett szembe mer nézni a félelmet keltő dologgal, esetedben a pókkal, ami nagyon nehéz, s ha nem megy, pszichológus tud segíteni.
Azt kellene feltárni, honnan indul a félelmed, mi annak az igazi oka.
Vegyél egy plüss pókot és aludj vele:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!