Nagyon félek a pókoktól! Milyen megoldás van?
Az első megoldás, hogy megszünteted a létüket. Leszeded a pókhálókat és együttélsz valakivel, aki lecsapja neked őket.
Második a népi praktikák. Elvileg nem bírják a levendula illatot, így én olyan illatosítót veszek illetve van szárított levendula a szoba egyes pontjain kirakva dísznek.
Harmadik. Hozzászoksz a tudathoz, hogy veled élnek. Ez a legnehezebb megoldás.
Üdv, egy szintén pókfóbiás.
Gyerekkoromban rendszeresen pókokkal álmodtam, betegesen rettegtem és tudod hogy küzdöttem le? Úgy, hogy elmentem a könyvtárba, erőt vettem magamon és kikölcsönöztem olyan könyveket, amikben pókokról vannak képek és napközben azt nézegettem. Nem volt könnyű, mert szembe kellett néznem a legnagyobb félelmemmel, de használt. Volt, amikor visszatértek ezek az álmok, akkor újra előszedtem hasonló könyveket.
Most olyan a helyzet, hogy szerencsére nem álmodom pókokkal sok-sok éve, nem is rettegek tőlük, de azért én is átnézem a szobám 4 sarkát lefekvés előtt, különösen nyáron :) és ha nem muszáj akkor nem írok be a Google-be pókokkal kapcsolatos kifejezéseket, mert azért a látványuk ijesztő ha hirtelen jön elő egy-egy ilyen kép, de ha szép óvatosan, fokozatosan nézegetem az én tempómban, akkor megbarátkozom velük :)
Lehet neked is elég lenne ennyi, nem kell fogdosni őket. Arra én sem lennék képes, inkább vágják le a kezeimet :D
Mindenképpen a félelmekkel való szembenézést javaslom neked is. Ez a legnehezebb, de használ, hidd el, az ilyen terápiákat sem véletlenül találták ki ;)
Kedves 8. válaszoló! 6-os vagyok. Tényleg egy madárpók is képes félni az embertől? Nekem ez valahogy hihetetlen, mert olyan ijesztőek :D én azért ott nem tartok, hogy háziállatként madárpókot vegyek, de szerintem ha elmennék valahova (pl. hozzád :D) és óvatosan, lassan szembesülnék a pókkal, akkor megszoknám, de azt hogy egy ilyen házban aludjak még mindig elképzelhetetlennek tartom :D
Hogy szoktad takarítani a terráriumot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!