Botsáskatartóktól kérnék segítséget? Többi lent.
Bengáli botsáskáim közül egyik elvesztette 4 lábát, egy másik 1 lábát de ő ügyetlen lett és a többi lába meggörbült, elég rosszul néz ki. A többi sáska "csak" nagyon sötét barna lett.
1. Miért lehet ez?
2. Illetve mik a tünetei egy öregedés miatti természetes halálnak?
3. A petéket hogy "ápoljam? (mennyi időközönte spriccoljam meg és mennyire?)
Nem elég párás a terráriumod, ilyenkor nem tudnak rendesen vedleni, ez okozza a lábak elvesztését és a torzulását is általában. A 2 lábúnak már nincs sok remény, de 1 láb hiány még simán visszanő.
A petéket ki kell takarítani a terrárium aljából a potyadékkal együtt, a cuccot terítsd szét itatóspapíron egy dobozban, amit valami légáteresztővel zárd le. Az itatós miatt ritkán kell spriccelni, a gyakoriságát érzésre kell eldöntened, hogy nedvesen tartsd a papírt, de sose legyen vizes. Ha kevés sáskád van, akkor a petéket ott is hagyhatod a terrárium alján. Ha sokan vannak, akkor kelésig annyi szemetet szórnak a peték fölé, hogy a bébisáskák nem tudják kiásni magukat alóla.
Mekkora helyen vannak és mi a talaj? Mert a bengáli azért nem olyan finnyás szóval tényleg az a legvalószínűbb, hogy nagyon szárazon tartod őket.
Ezt eltudod kerülni, úgy, hogy raksz alájuk 4-5 cm földet(tőzeg,kókuszrost) ez már nehezebben fog kiszáradni, (de azért ezt a közeget is locsolni kell heti pár alkalommal) a kaját is ebbe szoktam tenni, tovább bírják mint vízben van amelyik szépen megis gyökereseik és vígan éldegél párhétig, én a petéket is kókuszroston szoktam keltetni kis odafigyeléssel (heti 2-3x locsolom) nagy arányban ki is kelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!