Pillangó van a szobámban. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Pillangó van a szobámban, ami valószínűleg most kelt ki a bábjából. Hihetetlenül örülök neki, viszont a lehető legjobbat szeretném tenni vele. Attól tartok, hogy ha kivinném, megfagyna, mert azért elég hideg van, és nyilván nem véletlen jött melegebb helyre. Tudnátok nekem tanácsot adni? Köszönöm előre is! :)2013. dec. 27. 15:58
1/8 anonim válasza:
Sajnos nem fogod tudni biztosítani neki a megfelelő életkörülményeket, és nem is szeret egy pillangó egy szobában lakni. De igazad van, ha kiengeded, ott sem találja meg most az életet. Sajnos el fog pusztulni.
2/8 Mátranováki Fényevő válasza:
Ha van pincétek vagy ilyesmi, akkor vidd le oda, talán ki tud telelni. Attól is függ, milyen faj, az is elképzelhető, hogy semmit sem tudsz vele kezdeni.
3/8 anonim válasza:
Én egy etetőt épitenék neki :
4/8 Mátranováki Fényevő válasza:
Az etető kedves ötlet lenne, de most nem segít. Amikor telelnek, "hibernálják magukat", aztán tavasszal annyival "tovább élnek". De ha eteti, akkor aktívan tartja a lepkét, ezzel úgymond "leéli az életét" odabent.
Ellenben nyáron tényleg mutatós tud lenni egy lepkeetető mondjuk a kertben vagy egy nyíltabb teraszon.
5/8 anonim válasza:
Szerintem tiszta tavasz van napok ota, nemhinnem hogy 1O-15 fokokban megfagyna.....
6/8 A kérdező kommentje:
Ezek szerint talán a pincével tenném neki a legjobbat, mert legalább az esélyt megadom neki, hogy "hibernálódjon", itt viszont akaratlanul is felkeltem néha.
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat, minden jót nektek! :)
2013. dec. 28. 13:35
7/8 anonim válasza:
Mi történt a lepkével? Nálunk is van egy, mi is a legjobbat szeretnénk neki.
8/8 anonim válasza:
igen a pincében nekünk is rendszerint több lepke szokott áttelelni, amik ősszel berepülnek és a falra csimpaszkodva vészelik át a telet. lényeg, hogy sötét és fagymentes helyre tedd, ahol nem zavarja senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!