Hogyan győzzem le a pókfóbiát?
Nem alaptalan a félelmed, csak túlreagálod. Amelyik többcenti nagy, és -főleg- fekete a potroha, azt kerüld, mert ha megcsíp min. begyullad. MO-on nem túl sok komolyan veszélyes fajuk van. Amúgy én se csípem őket.
Amíg nem rendezed magadban ezt a dolgot, addig sztem nem feltétlenül ez a te legtesthezállóbb programod (ld. felborulsz).
Különben a vízközelben nem is a pók a legveszélyesebb, hanem pl:
Ettől inkább érdemes tartani.
Nálunk a kamrában sok pók LENNE, ha nem fújtam vna be morteinnel a falat, plafont a széleinél. Évente 1X sem kell befújni, és a normál pókoknak annyi (meg másnak is, a kifejlett poloska kivételével), ha rámennek, viszont az emberre meg nem ártalmas - ha nem eszed meg. Esetleg fújd be.
Ezzel én is így vagyok..
Ha kicsi le ütöm... de van ami már a kicsitől kicsit nagyobb azt már hatalmasnak látom... :( És egyből el szaladok onnan vagy sikítok vkinek jöjjön üsse le.. :(
ez sztem le győzhetetlen.. :((
Amúgy bocsi h nem a kérdésre válaszoltam..
De azért próbálj meg ne félni.. tudom nehéz..!
20/L
Szia! Tudom évekkel későbbi válasz, de talán ha valaki rátalál, annak segítek valamennyit..
Na szóval, konkrét módszerem nincs a fóbia legyőzésére, esetleg olyat tudnék ajánlani hogy mindennap mondogasd magadnak hogy te nem félsz tőlük, te nem félsz tőlük. Őszintén nem tudom ez mennyire hatásos, de ha úgy állsz hozzá a dologhoz, hogy sikerülni fog, az úgy lesz.
De gondoltam szólok, hogy én beszélgettem édesanyámmal a gyerekkoráról és ő említette, hogy régebben ő is nagyon félt a rovaroktól, különösen a pókoktól. Viszont azt mondta ezt kinőtte, tehát arra tudok következtetni hogy ez nem egy örökké tartó fóbia.
Majd ha neked is lesznek gyerekeid, akik félnek a pókoktól, már te is könnyedén ,,megvéded őket a nagy veszélytől" :D
Egyébként én sem csípem őket, sőőt én a nagyobb kaszás pókokat még lecsapni sem meremxd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!