Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy győzzem meg a szüleimet,...

Törppilla12 kérdése:

Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy yorkit? És hogy viselkedik ha egyedül van?

Figyelt kérdés
Szóval még suliba járok és kb 1-2 között érek haza.És nem tudom hogy viselkedne ha eddig egyedül lenne.Kérlek segítsetek.és hogy tudnám meggyőzni a szüleimet ,hogy vegyenek nekem egy kis yorkit??Légyszi

2013. máj. 23. 18:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Mennyi idős vagy?

Mennyi időt tudsz rászánni?

Egy Yorki sokat szeret játszani kötelekkel labdákkal stb

Ha megneveled és egyedül van otthon valószínűleg átalussza a napot, ami nem tesz jót a lelkének, csak akkor fogadj örökbe kutyát ha maximum 4 órát vagy tőle távol, neked se esne jól ha ott lennél 1 lakásban se TV se gép se telefon csak bámulsz ki a fejedből és alszol

2013. máj. 23. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem úgy megy hogy kell egy kutya és kész.... kell róla gondoskodni, és nagyon költséges. Lehet hogy nem engedhettek meg magatoknak egy kutyát vagy csak nem szeretik, esetleg úgy érzik még fiatal vagy hozzá.
2013. máj. 23. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:

És megjegyzem 1 yorki fogékony nagyon a betegségekre

pl bélproblémák, gyomor, vese és egyéb problémák

ami sokba kerül

2013. máj. 23. 18:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

szépen leülsz velük beszélni és elmondod:

1 komolyan gondoznád

2 a te zsebpénzedből diákfizetésedből stb állnád a költségeket

3 megnevelnéd = nem fog semmmilyen formában kárt okozni

4 rendszeresen ápolnád = nem fog bűzölögni tőle a lakás

5 rendszeresen takarítanál utána (kutya által behordott piszkok stb)

6 mindemellett tökéletesen fogsz tanulni és a házimunkát sem hanyagolod el

kérsz tőlük időt hogy bizonyíthass mondjuk a nyár végéig. ezalatt te elfáradsz egy menhelyre rendszeresen besegíteni, ahol megtanulod mi is az a kutya illetve a vele járó egyéb fogalmak, és mindemellett a jegyeid is rendben lesznek, a háztartásba is besegítesz.

közben -csakhogy szokd a valódi kutyatartást. minden reggel suli előtt korán felkelsz hogy elvigyél a menhelyről sétálni egy kutyust. majd elmész a suliba helyt állni. majd a suliból megérkezvén szintén elmész a menhelyre körbesétáltatni egy kutyust, játszani vele, esetleg kikefélni a szőrét, tanítani alap parancsszavakra stb, megtanítod a kutyát a tiltószavakra, hogyan menjen pórázon szépen. (persze mindez nem egyszerre egy nap alatt tanítható) stb stb.. majd hazamész tanulsz, kitakarítasz és mész vissza a menhelyre megint sétáltatni egy kutyát, megetetni, játszani vele stb. majd szépen hazamész átnézed megint a leckét és korán reggel suli előtt megint felkelsz és kezdődik minden előlről.

ha ezt hibátlanul végigcsinálod egész nyáron akkor már valóban letettél valamit az asztalra, de könnyű úgy beszélni hogy egy kutyát csak babusgatunk a vele járó felelősség pedig anyué és apué.

2013. máj. 23. 18:43
 5/9 A kérdező kommentje:
És a macskákkal harciaskodna?Mert van egy cicánk és elég játékos.úgyhogy szerintem el lenne vele:
2013. máj. 23. 18:46
 6/9 A kérdező kommentje:
*macskával
2013. máj. 23. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a macska megölné.
2013. máj. 23. 18:47
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi :((
2013. máj. 23. 18:47
 9/9 anonim ***** válasza:
A yorki egy terrier a macska nem tenne kárt benne én inkább a macska miatt aggódnék mert a yorki egy patkányfogó de ha együtt nőnek fel akkor semmi gond nem lesz, nem kell túl parázni. Én 10 évesen kaptam életem első kutyáját aki egy kan yorki volt apukám főnökétől kaptam mert ő tenyésztette. Nekem csak azt kellett megígérnem, hogy gondoskodom róla és hogy a kutya miatt nem fognak romlani a jegyeim (ha romlottak volna a jegyeim apá elvette volna a kutyámat). Elit iskolába jártam 8 éves 2 tannyelvű gináziumba és elég sokat kellett utaznom, volt olyan napom hogy reggel hatkor elindulta suliba és csak este 5-re értem haza, a kutya gond nélkül elvolt bár amíg kicsi volt pelusra volt szoktatva. Ha hazértem elmentünk kicsit sétálni és utánna játszottunk egy órát de hétvégén és a többi napokon rengeteget foglalkoztam vele, naponta cserélgettem a játékait így mindíg újdonság volt és soha nem unta meg őket és nem rágot eg soha semmit. Viszont a yorki nem egy olcsó kutya egy normális tenyészetből egy kiskutyáért könnyen ott hagyhattok több mint 100 ezret, kozetikushoz hordani... beszéld meg a szüleiddel, hogy erre lenne keret
2013. máj. 23. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!