Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mit tehetnék ellene? Apró...

Mit tehetnék ellene? Apró muslicaszerű rovar kínoz már egy éve. Volt már valakinek ilyen? Hogy sikerült tőle megszabadulni? Nem írtja semmi

Figyelt kérdés

2-3 mm nagyságú, mint a muslica.

Hajnalban összecsipked, a csípésekből gyakran szemölcs lesz.

Beszórja az ágyat, a hajamat, a hátamat a petéivel, amik másnap délelőtt kikelnek és úgy csesztetnek, mintha tetves lennék.

Ezek olyan aprók, hogy nem is látni őket szabad szemmel, csak áteső fényben csillannak fel, még világosak és repülni is tudnak. Létezik olyan rovarlárva, ami repül?

Már minden rovarirtót kipróbáltam, rengeteg pénzt költök rá és alig van eredmény.

Az orvosok kinevetnek, szerintük meg vagyok buggyanva.

A bőrgyógyász konstatálta, hogy számtalan apró angiómaszerű dolog van a testemen, de kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem rovarcsípés. Oké, mondtam, szerintem az, de engem nem érdekel, hogy gomba, baktérium, vagy akármi is, csak szüntesse meg. Erre nagyot nézett és ajánlgatni kezdett olyan rovarirtót, amit én már kipipáltam, mint hatástalant. olvastam a lepkeszúnyogról, de az más lehet.

Van valakinek ilyesmije? Orvoshoz már nem megyek, csak nevet rajtam...

#légy #rovar #bolha #muslica #szúrás #csípés #lepkeszúnyog #vérszívó élősködő #apró fekete bogár
2012. szept. 16. 22:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy nem sokat érnél el vele.

Többen írtak már nekem, máshol is és úgy tűnik olyasféle pirinyó élősködővel van dolgunk, ami életszakaszának egy részében az ember bőrébe, vagy szőrtüszőjébe fúródva élősködik.

A piciny rovar mellett feltűnik egy szöszmösz -szerű létforma, egy, két, három mm hosszú vékony kis kukac, ami bizonyára olyan könnyű, hogy szállingózni is tud. Nehéz felismerni, hogy mindenki ugyanarról a létformáról beszél e, mert a rovarok váltják az életciklusuk folyamán a külső megjelenésüket, de lehet, hogy teljesen más, amiről egyesek írnak.

A nehézség az vele kapcsolatban, hogy több fronton kell ellene küzdeni és mindenhol nagyon ellenálló.

A porszívózás és a felmosás ritkítja, de megtelepszik ez mindenhol, a falom, a plafonon és nem látni, mert olyan apró. Éjjel rápotyog az emberre és támad, de létezik egy mm nél kisebb kis morzsaszerű formája, ami lehet a bábja, vagy a petéje. Ha körömmel szétnyomják, akkor krétaszerű porrá esik szét, ennek is bizonyára van köze hozzá.

A ruhákból talán ki lehet vasalni valamennyire, de nem elég a környezetből kiirtani, a saját testéről is kell, ezzel egy időben.

Némileg hatásos lehet ez ügyben a sós oldat, amikor egy bögrében annyi sót tesznek, hogy már nem oldódik fel több benne és ezzel lemossák, bedörzsölik magukat, akár többször is. Volt aki tiszta hypoval mosta le magát, de állítólag utálja a csalántea főzetét is, főleg egy kis borsmentával keverve, de ezt talán csak a csípések enyhítésére alkalmazta, a mentoltartalom miatt, aki ezzel próbálkozott. A csalán már ilyenkor nem csíp, de valamilyen sav, kova, vagy hangyasav van a teában és ezt nem bírja. Bekenni, száradás után megint, főleg ahol viszket egy kicsit, majd gyengéden dörzsölgetve kijön a kis dög, de nem sokat ér el vele, mert állandó az utánpótlás még nappal is, de különösen éjszaka. Lényegében szúnyog is akad, amelyik nappal is támad, de főleg éjjel aktívak azok is, ehhez hasonlóan.

Hogy magában a vérben van e valamilyen formában, azt csak a laborvizsgálat tudná eldönteni, de az orvosok nem sokat törődnek vele, még akkor sem, ha egy csomó nyoma van a nyakon, a háton, a melleken, meg tulajdonképpen mindenhol.

Megy ez a hajba is, főleg a halántéknál, meg a szemöldökbe és a testet borító szőrpihékbe, de ez utóbbit csak feltételezem.

Minden formájában támad az emberre és talán csak úgy lehet megszabadulni tőle, ha egy hétig ki sem jön az ember a tengerből, na a sós víz az lekoptatja.

Irány az Adria!

Beleköltözöl és megoldódik a problémád.

Talán...

2014. dec. 30. 07:14
 42/62 anonim ***** válasza:

Ja, tényleg, olyanról is hallottam, aki piros arannyal (ja, ja a paprikakrémmel!) dörzsölte be magát, és kibírta. Állítólag kevés helyen csípte és hatékony volt valamennyire, egy időre megszabadult tőle, de az ágyban végül megint visszakapta.

Azt persze meg kell mondanom, hogy nem veszélytelenek ezek a próbálkozások, mert a fene sem tudja, mitől alakulhat ki egy ekcéma, vagy más súlyos bőrbaj, de az kétségtelen, hogy magán az emberi testen is irtani kell.

Lényegében nem ismerem a lepkeszúnyog életciklusát, lehet, hogy a morgellons kór is ez lényegében, csak ott meg nem figyeltek fel az apró kis rovarra, pedig az is van biztosan, ez lehet egy dolog szerintem, csak különböző formáit másképpen írják le, esetleg nem is szakszerűen, mint én sem, mivel nem vagyok szakember. (vagy valami sivatagi bolha, ami nem ugrik, hanem repül. Van ilyen?)

A fő gond az, hogy vagy nem hisznek a dokik a betegnek, vagy nem tudják mi ez és mit lehet ellene tenni, de ez esetben meg jobban szeretnék kívül látni a delikvenst az ajtón, mert arra rögtön rájönnek, hogy őket sem kímélné meg ez a nyavalya, lévén fertőző, bár egyértelműen érdekes, hogy nem mindenki kapja meg, de sokan igen.

2014. dec. 30. 07:50
 43/62 Gyula68 válasza:
Tisztelt levélírók! Segítséget kérek, mert ilyen rovar kínozza egy rokonom. Az orvosok nem hisznek nekünk....Mi lehet erre a gyógyír?
2015. márc. 23. 08:50
 44/62 anonim válasza:
Sziasztok! Teaafa olajat nem próbáltátok (nem olvastam végig mindenkit)? Azt utálja a fejtetű és az ágyi poloska is, hátha ez a bogár is. Tusfürdőbe és/vagy testápolóba 100 ml-enként 10 csepp teafa olajat kell csepegtetni. Ha vérből táplálkozik, hátha nem megy a teafás bőrre,úgy nem is tud csípni és éhen pusztulnak. Valószínűleg a lakatlanul hagyott lakásból is azért pusztultak ki, mert éhen haltak. Drogériákban, gyógynövényboltokban, esetleg virág boltokban lehet kapni. Nem olcsó, 1000 Ft is lehet az 5 ml-es, de "100 évig" elég.
2015. ápr. 2. 07:35
 45/62 Gyula68 válasza:

Sziasztok! Továbbra is küzdünk ezzel a bajjal, és nem találjuk a megoldást. Az orvosok nem hisznek nekünk, illetve nem tudják a gyógyírt. Van valakinek jó tapasztalata, sikerült megszabadulnia a rovaroktól?

Főleg a hajas fejbőrt gyötrik az egyébként szabad szemmel nem látható akármik, úgy tűnik semmi nem használ ellenük. A családtagunk azóta panaszkodik, amióta februárban sajnálatosan menekültekkel utazott együtt a vonaton...

2015. máj. 5. 10:50
 46/62 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Ez egy horror, amit itt leírsz és amit a többiek, akikkel hasonló megesett olvasgatva a válaszadók tapasztalatait is! Sikerült azóta kiírtanod? Remélem nem bolondultál azóta bele, mert én már tuti mániás lennék! És kedves utolsó Kommentelő! Olvasd végig a tippeket, hátha kinyersz valami hasznos infót, -lásd füst, német írtószer, stb.! És amit még hozzáfűznék, ajánlanám tippnek, ha az Adria sós vize működik, mi lenne, ha otthon ülnél, merülnél bele sózott vízbe? Plusz persze a lakás folyamatos fertőtlenítésével talán megszabadulnál tőle...
2015. júl. 21. 10:53
 47/62 anonim válasza:

Sziasztok. Én is kivettem a részem ezekből a muslicaszerű bogarakból. Hosszú hajam van és aránylag sok párnával alszom együtt. De képzeljétek el, sikerült kiiktatnom! Elmondjam, hogy hogyan sikerült kiírtanom őket úgy, hogy abszolút semmit sem kellett vennem (drága rovarírtószerek, vagy a sima szódabikarbóna) hozzá??

Nagyon egyszerű:

Felvezető sztoriként elmondanám, hogy én nyáron kaptam el. Egy múzeumban, és olyan velem egykorú fiatalokkal voltam együtt, mint amennyi én vagyok (13-17 évesek). Hátrányos helyzetűek is voltak ott, a gyermekotthonból, velük mentünk el a múzeumba egy csoportban. Pár napra rá elkezdtem észlelni, hogy többször vakarom meg a fejem az átlagosnál. Kb. két héttel rá találtam meg ezt a kiírt kérdést. Kétségbe estem. Rendkívül megijedtem a leírtak alapján. Anyunak sírva mondtam el, hogy velem is ez van. Azt mondta, ne parázzak, nagyon fel van fújva ez a téma, ő is elolvasta.

Én továbbra is féltem. Viszkettem mindenhol, és mondtam neki többször is, hogy ezzel csinálni kell valamit. Lekent tetűírtóval. Nem tudom, hogy használt-e, nem emlékszem. Átfésültem magam sűrű fogú tetűfésűvel amit a tetűírtószer mellé adnak. Reménykedtem, hogy találok valamit. Tudjátok mit találtam !?!?!?

SEmmit!.

Este áthúztam az ágyam, elaludtam. Rá egy hétre megint ugyan az volt a szitu, majd megőrültem. Visszaolvastam a cikket: "A víz leszedi a többségét" - hát itt a megoldás egyik fele. A víz. Minden nap megfürödtem, komolyan, minden egyes nap lefekvés előtt. A másik ami fontos, az a három-négy napontai hajmosás, alaposan! lassan végigvakargatva a fejet mialatt a SAMPON rajta van (úgy vettem észre, hogy ezek a bogarak nem szeretik a tiszta hajat! a zsírosabbat szeretik. Márpedig ha tusfürdővel mosunk hajat zsíros marad! feltétleni sampon használat!) mindenütt jól átfürödve. Majd törölközővel mindenhol dörzsöljük le magunkról a vizet, így az esetleges PETÉK is letakaríthatóak! Közben nem szabad elfelejteni a sűrű fésűvel való fésülködést sem!!

Ez eddig csak a testi higiénia, ami jó lenne, ha mindennapos lenne, mert ez kulcs fele.

A másik fele a ruhahasználat. Ne hordjunk egyetlen ruhadarabot sem 3 napnál tovább! (gondolok itt a pulóverre vagy nadrágra) Pólót, fehérneműt és zoknit természetesen MINDEN, EGYES, NAP cseréljünk. Ezekbe szokott belefészkelni ez a bogár. A nadrágnál is ezért fontos a 3 napos limit. Én a biztonság kedvéért minden nadrág felvétel és levétel előtt jól kiráztam azt, a pulcsival is. Soha ne feküdjünk be fürdés előtt az ágyba, csak pizsamában, azt is csak akkor vegyük fel, miután megfürödtünk! A ruha tárolása sem mindegy! Mindig, de MINDIG abszolút különítsük el a szennyest és a tiszta ruhákat! ez egyszerűen megoldható, ha használunk szennyeskosarat és ruhásszekrényt. SOSE veszünk ki szennyes ruhák közül ruhát, hogy óhh hát én ezt ma még fel tudom venni.. NEM!! Az a ruhadarab "amint érintkezik" a szennyessel szennyessé válik. Sajnálom..

Tartsunk rendet a szobában, a rendetlenségben elbújnak a bogarak. Minél nagyobb a kosz, annál jobb nekik ott élni. Minél nagyobb a rend és a tisztaság annál Rosszabb nekik! Két hónapja már, hogy sikerült megszüntetnem ezt a kórt. Egyetlen dolog van, amivel ezt le lehet győzni: Higiénia!!!!!!!!!!!

Köszönöm annak, aki végigolvasta és alkalmazta *^-^*

2015. nov. 1. 17:10
 48/62 Akomol válasza:

Gyerekek, anyukám pont ezeket a tüneteket tapasztalja. Egy intézetben lakik, és már három hónapja gyötri ez a valami. Érzi a ruhájában, nadrágjában, hogy mozog, fájdalmas tűszúrás szerű csípése van, vett valami flakonos szert, azzal fújkál a paplan alá, akkor kicsit jobb a helyzet. Általában éjszaka jönnek és támadnak, nappal nem nagyon találkoznak velük. A haján is talált serke szerű anyagot. Az ápolási igazgató, a nővérek mind bolondnak hiszik, nekem is mondták, hogy próbáljam anyut psichológushoz vinni.

Két napja vittem be neki ilyen konnektoros szúnyog irtó készüléket, tudjátok, amibe egy lapocskát kell dugni és a meleg hatására párologtat valamilyen erős, elég szagos anyagot. Nah ettől megvadultak és a szobatársára is rávetették magukat. Teljesen tanácstalanok vagyunk.

2016. jan. 25. 22:16
 49/62 anonim válasza:
Én is ismerem ezeket a bogarakat. A tünetek ugyan ezek. A legújabb feltevésem az, hogy ezek a bogarak kifejlett állapotukban ugye barnás színű molyok, eredetileg a ruhákban mászkálnak, nem minket, hanem a ruháinkat támadják. Szerintetek?
2016. márc. 27. 20:42
 50/62 rohameger válasza:

Sziasztok!

Először is, én még ilyennel nem találkoztam viszont talán egy ötlet segíthet. 37 évesen szereltem a katonaságtól, viszont ameddig be nem léptem a honvédséghez fel sem fogtam rovarok okozta problémákat (vagy csak nem törődtem vele). Bakonyban voltunk túrázni és elég hosszú időre (természetesen sátoroztunk) és egy pár hét után megleptek minket a rovarok. Bolha, hangya, néhány pók stb. Sajnos nem mehettünk el a boltba vegyszerekért ezért türtünk ês szenvedtünk. Szerencsémre nagyapám (nyugodjon békében) nagy mesélő volt és mesélőhöz illően volt egy története a katonaéveiről, a rovarokról és a megpróbáltatásairól. Mivel így is hosszúra sikeredett a hozzászólásom ezért nem írnám le a történetét csak annyit, hogy mi segített neki és hála az öregnek, később nekem, majd a lányomnak 2015-ben. Fűben-fában orvosság, zöld diófalevéllel tömtük ki az ágy matracát melyet kétnaponta cseréltünk. Nem öl viszont elűzi a kis apró kellemetlenkedőket. Ezek ellen nem tudom jó-e. Bolhákat úgy tudtuk összeszedni az anyóséknál (szereti a macskákat), hogy egy nagyobb fém tálca közepébe bele állítottunk egy gyertyát, majd tele öntöttük mosogatószeres vízzel és éjszakára meggyújtottuk a gyertyát, hagytuk leégni és láss csodát, reggelre tele lett a mosogatószeres víz bolhával. Természetesen ezt többszőr meg kell ismételni. Amennyiben ez a jószág megy a fény fele akkor talán nála is hatásos lehet. Remélem segít az infó. :)

2016. júl. 15. 17:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!