Ha kiteszem a poloskát télen akkor elpusztul? De ha meg a házban hagyom akkor mit tud enni?
#8:
Mit tutujgatod, te hülye? Kártékony rovar, ha nem tudnád.
Ez a poloskafaj, ami így behúzódik az utóbbi években a házakba egy erősen invazív, és a hazai élővilágra nagyon káros faj. Magyarországon a jelenléte nem természetes. Ha nem akarod te magad elpusztítani, akkor mehet ki az ablakon. Vagy ha van kerted, dobd oda. Az avarban is el tud bújni. Csak kényelmi okból megy a házba, mert az melegebb, mint az avar.
Ugyanakkor az elpusztításával nem okozol kárt, kifejezetten jót teszel a hazai élővilágnak, konkrétabban a növényeknek. Én sem vagyok oda a fölösleges öldösésért, de az ilyen invazív fajok miatt sokkal több dolog pusztul el, mint az a pár poloska, amit te kiraksz a hidegre, és esetleg elhullik.
Ha egy kis ecetet, vagy erős alkoholt raksz egy sima PET palack aljára, összenyomod, és a poloskát beszívod, amikor elengeded a palackon a nyomást ugyanúgy működik, nem lesz büdös semmi, és még gyorsan el is pusztítja a poloskákat.
Én az ablak környékén, ahol a növényeim vannak meghagytam a pókokat, és azok elég szépen össze is fogdossák őket. Mondjuk ez a megoldás büdös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!