Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mi ez a kéregpoloska invázió...

Mi ez a kéregpoloska invázió idén?

Figyelt kérdés

33 évem alatt egyszer sem találkoztam velük, idén pedig állandóan azt veszem észre, hogy valami csíp, és ez a rovar az. Nemrég azt sem tudtam mi ez, egyszer a munkahelyem előtt is elkaptam a karomon és a kollégák sem tudták, de a kolléganő is megjegyezte, hogy őt is megcsípte egy ugyanilyen a napokban. Véletlenül találtam rá a képére és azóta tudom, hogy mi ez.

Aki esetleg nem tudná, nem a "hagyományos" poloskákról van szó, ami csak idegesítően zümmög, ez egy pici, pár miliméteres rovar ami rádrepül és megcsíp.

[link]

aug. 30. 17:36
 1/4 anonim válasza:
Rengeteg van
aug. 30. 18:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Én még nem találkoztam velük Budapesten szerencsémre - de amúgy milyen szép állat. :)
aug. 30. 19:00
 3/4 Mátranováki Fényevő ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy nem erről a fajról van szó inkább?

[link]

A kéregpoloskákra nem jellemző hogy szúrjanak, főleg nem a tömegesség, ellenben a tölgy (és a platán-) csipkéspoloska inváziós faj és a nevével ellentétben nem csak tölgyön, hanem pl. hárson is jól érzi magát, iszonyatos tömegben jelenik meg és előszeretettel megpróbálja az embert is megkóstolni. Baj nem lesz belőle, nem terjeszt semmit, nem szív vért se, csak idegesítő.

aug. 31. 11:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Fényevő, de, ez az, most hogy így linkelted tényleg inkább így néz ki. :D Komoly gondot valóban nem okoznak, de sajnos reflexből agyon nyomom szegényeket, ha érzem a csípést. Csak meglepett, mert idén tapasztalom először a dolgot, de most napi szinten majdnem. (Kérdező vagyok csak másik eszközről.)
aug. 31. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!