Mi ez a qva sok kullancs mostanában?
"A jól táplált nőstény több ezer petét is lerak, ezután elpusztul."
Forrás: [link]
Bár biztos kielégít valamilyen kíváncsiságot a konkrét kérdésedre adott válasz, a lényeget azért fókuszban kéne tartani:
- kullancs okozta agyhártyagyulladás elleni oltás komoly megfontolása
- zöldben rovarriasztó spray/krém, és a susnyásban a hosszú öltözet se árt, még ha az nem is áthatolhatatlan pajzs
Csak azért, mert a miért megválaszolása 0 db kullanccsal csökkenti a jelenlegi problémádat.
"zöldben rovarriasztó spray/krém, és a susnyásban a hosszú öltözet se árt"
Ez az, hogy nem járok különösebb susnyásba, a kertben jönnek rám, az utcán jönnek rám... vidéki nagyváros külsőbb területe, városi parkok, mindenhol. Tök átlagos helyek, ahol eddig nem szedtem össze és nem is láttam egyet se.
Betiltotta az EU a permetezésüket, PLUSZ nincs tél.
Én Kisvárdán laktam 28 éves koromig. Volt, hogy télen -25 C fok volt, Záhonyban meg -28. Több napig egyfolytában.
Olyan hó,hogy egy 30 centis út volt az út közepén vájva,hogy legalább gyalog lehessen közlekedni.
Na ez hiányzik most. Áttelelnek.
A háziállatok, főleg a macska hajlamosak összeszedni őket, és széthurcolni mindenhová. Ahol megfelelő helyet találnak, elszaporodnak, még ha az mondju Budapest közepén egy tenyérnyi park is. Persze bármelyik másik emlős is hurcolhatja, de a macskáról tudom, mert a mi macskánk is állandóan tele van.
A nem városi környezetben már az én gyerekkoromban is hemzsegtek. Onnan hurcolják be a kóborló állatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!