Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki oltatta mostanában 17hó...

Ki oltatta mostanában 17hó körüli gyermekét kullancs ellen? Mennyibe kerül, mennyi kell belőle, mikor alakul ki a védettség? Miért jó és miért nem beadatni?

Figyelt kérdés
most múlik el a bárányhimlője kisfiamnak és gondoltuk,utánajárunk mi a véleményetek az oltásról.
2010. jún. 18. 17:41
 1/10 anonim ***** válasza:

Encepur Junior,FSME-IMMUN Junior:Kullancsencephalitis elleni oltó anyagok

1-12éves korig 3oltás:első oltások között 1hó,majd 1év múlva és 5évente emlékeztető.

2-6000ft

2010. jún. 18. 17:54
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ.te melyiket és mekkora babádnak adattad be?az encepurnál azt olvastam a neten a használatiban,hogy 12éves kor fölöttieknek van,de sokaktól hallottam,hogy 1-2év körüli babák kapták ezt.ebből nem lesz baj,mert én is inkább az olcsóbbra hajlanék
2010. jún. 18. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Én kullancs ellenit nem adattam be a babámnak.Félek a kullancstól de a védőoltásoktól is.A lyme kór ellen nem véd és ugy tudom nagyban kárositja a vesét.A nem kötelező védöoltásokrol megoszlanak a vélemények és tényleg mindenki csak maga dönthet.Amugy szerintem semmi baj nincs az olcsobbtól,ezek ugyan azok sak más a gyártó.
2010. jún. 18. 19:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Én beadattam, az elsőnél másfél éves volt a lányom.

A betegtájékoztatóban valamit rosszul olvastál:

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ENCEPUR JUNIOR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Encepur Junior alumínium-hidroxidhoz adszorbeált, inaktivált kullancsenkefalitisz (KE) vírust tartalmazó vakcina, szuszpenziós injekció. Tartósítószert nem tartalmaz.

Gyermekek aktív immunizálására alkalmazzák kullancsok által közvetített vírusos agyvelőgyulladás (kullancsenkefalitisz) ellen.

Egy évestől 2 éves korig a vakcina alkalmazása kizárólag az előny/kockázat arány orvos általi gondos mérlegelése alapján történhet.

Tizenkét éves és idősebb korú gyermekeknek a felnőtt vakcinát (Encepur Adults) kell adni.

A betegséget a kullancscsípéssel közvetített kullancsenkefalitisz vírus okozza.

Az immunizálás főleg olyan gyermekeknek javasolt, akik folyamatosan vagy ideiglenesen kullancsenkefalitisz által fokozottan veszélyeztetett területeken tartózkodnak.

2010. jún. 18. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 14 hósan kapta meg, majd a másodikat 15 hósan, nem volt mellékhatása.
2010. jún. 21. 18:01
 6/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, a dokinőnk szerint a második után már 90%-os a védettség. Patikától függ, hogy mennyiért adja, 3000 Ft körül volt.
2010. jún. 21. 18:02
 7/10 anonim ***** válasza:
12,5 hónaposan kapta az elsőt, 14 hósan a 2.-at (közben beteg volt, azért csúszott). Encepur junior 1700,-/oltás.
2010. jún. 21. 20:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia!Azt én lányom is 17 hós,a dokim 2 év alatt nem javasolja.Bízom benne,ugyhogy majd jővőre
2010. jún. 21. 21:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem is 2 év felett javasolja, jövő tavasszal fogom a kicsit beoltatni.

Inkább beadatom, amúgy is sokat kirándulunk, afima is már megkapta mind a hármat.

Mi is beoltatjuk magunkat.

2010. jún. 21. 22:17
 10/10 anonim ***** válasza:

előző

Az enceeput juniort kapta fiam is 9-10 éves kora között.

2010. jún. 21. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!