Ki oltatta mostanában 17hó körüli gyermekét kullancs ellen? Mennyibe kerül, mennyi kell belőle, mikor alakul ki a védettség? Miért jó és miért nem beadatni?
Encepur Junior,FSME-IMMUN Junior:Kullancsencephalitis elleni oltó anyagok
1-12éves korig 3oltás:első oltások között 1hó,majd 1év múlva és 5évente emlékeztető.
2-6000ft
Én beadattam, az elsőnél másfél éves volt a lányom.
A betegtájékoztatóban valamit rosszul olvastál:
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ENCEPUR JUNIOR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Az Encepur Junior alumínium-hidroxidhoz adszorbeált, inaktivált kullancsenkefalitisz (KE) vírust tartalmazó vakcina, szuszpenziós injekció. Tartósítószert nem tartalmaz.
Gyermekek aktív immunizálására alkalmazzák kullancsok által közvetített vírusos agyvelőgyulladás (kullancsenkefalitisz) ellen.
Egy évestől 2 éves korig a vakcina alkalmazása kizárólag az előny/kockázat arány orvos általi gondos mérlegelése alapján történhet.
Tizenkét éves és idősebb korú gyermekeknek a felnőtt vakcinát (Encepur Adults) kell adni.
A betegséget a kullancscsípéssel közvetített kullancsenkefalitisz vírus okozza.
Az immunizálás főleg olyan gyermekeknek javasolt, akik folyamatosan vagy ideiglenesen kullancsenkefalitisz által fokozottan veszélyeztetett területeken tartózkodnak.
Nekem is 2 év felett javasolja, jövő tavasszal fogom a kicsit beoltatni.
Inkább beadatom, amúgy is sokat kirándulunk, afima is már megkapta mind a hármat.
Mi is beoltatjuk magunkat.
előző
Az enceeput juniort kapta fiam is 9-10 éves kora között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!