Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Miért van mindenhol ilyen sok...

Miért van mindenhol ilyen sok darázs? Soha életemben ennyit nem láttam röpködni, mindenhol ott vannak.

Figyelt kérdés

aug. 14. 17:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez igaz, én is észrevettem. Ráadásul, idén 3 fészket is el kellett távolítani a hazunktól. Eddig egy sem volt.
aug. 14. 17:35
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk is sok van idén, de természetes, hogy fluktuál a populáció. Ha idén több van, elszaporodnak azok is, amik írtják őket (pl. madarak) és jövőre lényegesen kevesebb lesz.
aug. 14. 17:44
 3/16 A kérdező kommentje:
De nem csak nálunk az udvaron. A faluba, a környező településeken is, még messzebb is, mindenki mondja, hogy rengeteg van.
aug. 14. 17:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A populáció-ingadozás nem mindig korlátozódik egy szűkebb térségre. Teljesen elképzelhető, hogy Kárpát-medence szintjén elszaporodott a darazsak élelme (fogalmam sincs amúgy, hogy mivel táplálkoznak 😅), erre válaszként jön majd az, hogy a darazsakat fogyasztó állatok is elszaporodnak, illetve a darazsak élelme is csökken a túlevés miatt. Természetes körforgás.
aug. 14. 17:49
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Állítólag az enyhe tél is segíti az elszaporodásukat.

Fogalmam nincs, nem tudom egyáltalán képes-e áttelelni egy darázs, hogy pusztulna el mind, a semmirevaló létezésével, agresszív viselkedésével. 😂

aug. 14. 18:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Esztergomban alig látni darazsat.

Viszont nemrég jártam Békéscsabán, és engem is meglepett, hogy mennyi darázs van a ház körül.

aug. 14. 18:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Volt már ilyen invázió korábban is. A most aktuálisról nem találom a cikket, amiben azt írták, hogy azért olyan agresszívek, mert nincs eső, szomjasak.

De mint látható, nem csak most van ez:

[link]

aug. 14. 18:27
 8/16 anonim ***** válasza:
84%

Egy pár éve is nagyon sok volt belőlük, kimentem az udvarra és így egy csomó keresztülhúzott, oda vissza röpködtek az udvarunk és egy ismeretlen pont közt, elég para volt, de nem bántottak… Ha csak nem vagy a fészkük közelében, akkor nem fognak…

Aztán az az utáni években szinte alig voltak…

aug. 14. 18:42
 9/16 A kérdező kommentje:
szerintem közre játszik, hogy nagyon sok az alma meg a szilva az is rengeteg van falun. Az ágak hasadnak le annyi van.
aug. 14. 20:40
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egy ilyen év, amikor több a darázs, nem ebben semmi rendkívüli, volt már ilyen máskor is.

A nyár végére amúgy is látványosabbá válnak a darazsak, az érő gyümölcsök, és a víz miatt jelennek meg az emberek közelében is nagy számban, és ami igazán kellemetlenné tudja tenni a darazsakat, az a vízhiány, a forró, száraz nyarakon ingerlékenyebbek, agresszívabbak a darazsak is.

Ez nem azt jelenti, hogy támadnak is, de ahol vizet érzékelnek, ott kitartóan köröznek, és ahol darázs van ott lehet belőle konfliktus is.

aug. 14. 20:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!