Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Milyen rovar szállt a kutyámra...

Milyen rovar szállt a kutyámra és rám?

Figyelt kérdés

Futtatóban voltunk, a kutyámon megjelent a szeme felett a bundájában egy valami, kétszer akkora, mint egy légy és barna színű volt, repülő rovar, erősen kellett lesöpörnöm, hogy elmenjen róla, azután rám szállt egyből és magamról is erősen kellett lesöpörnöm, aztán leesett a fűbe és nem találtam meg.

De olyan erőszakos volt, hogy megijedtem. A kutyán elég sokáig volt, de nem láttam csípés helyét rajta. Mintha csak beleült volna a bundájába. Hajnalban volt, város széli fás részen.

Valaki tudja, mi lehetett ez? Veszélyes?

2024. júl. 30. 00:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Ilyen leírásból szerintem nem lehet kitalálni, csak találgatni.

Lehetett trágyalégy:

https://www.youtube.com/watch?v=v3yA3Jnio4U

Bögöly:

[link]

Vagy "akármi", nagyon sok rovar tud repülni, és a barna szín sem ritka

2024. júl. 30. 01:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Bögölyre tippelek. Az olyan köcsög, hogy nem lehet elzavarni. Fájdalmas a csípése. Strandon vizes bőrre, sportolás közben izzadt bőrre pillanatok alatt előkerül. Kutyára nem tudom mennyire veszélyes.
2024. júl. 30. 04:56
 3/8 A kérdező kommentje:

Kaptam egy tippet, hogy valószínűleg kullancslégy.

Tudtok róla valamit? Hogy lehet megölni? Távol tartani? Magamtól és a kutyától is. Vagy meg lehet halni tőle, ha nem veszem észre, hogy rajtunk van? 😢

2024. júl. 30. 09:29
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Kullancslégy jó eséllyel.

Betegséget nem terjeszt csak kellemetlenül rámenős.

Összenyomni nem tudod az erős kitin "páncélzata" miatt.

2 módszer van: vagy izomból elpöccinted, ez általában eltántorítja, hogy vissza jöjjön.

A másik, hogy a két tenyered közé teszed és jó erősen dörzsölöd. Ettől megmurdel.

Mivel én nem szoktam rovarokat ölni így az első módszert használom és teljesen beválik.

2024. júl. 30. 11:45
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Vagy kullancslégy, vagy valami más...

A kullancslegyeket nem szokás a tenyerünkbe venni, hacsak nem akarsz neki esélyt adni, hogy csak csípjen meg, ha addig nem sikerült.

Az pedig, hogy nem terjeszt betegséget, nem jelenti azt, hogy az arra érzékenyekre nem jelent veszélyt a csípése.

Viszont a rovarok ellen csak a zárt szkafander nyújt biztos védelmet, a paranoia nem normális

A kullancslégy:

[link]

2024. júl. 30. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem kell mimdent elhinni amit a neten írnak.....

Anafilaxias sokkot okoz? 🤣🤣🤣

Istenem..

2024. júl. 30. 12:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2024. júl. 30. 13:16
 8/8 anonim ***** válasza:
#4-5 Írja a kérdező, hogy a kérdéses rovar kb. 2x akkora volt, mint egy légy. A kullancslégy az nem ilyen nagy, inkább kisebb a "rendes" legyeknél.
2024. aug. 3. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!