Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez milyen rovar?

Ez milyen rovar?

Figyelt kérdés
[link]
júl. 28. 00:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Német csótány nimfa (vagyis bébi csótány).
júl. 28. 01:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Az alábbi egy kifejlett példány?

[link]

Hogyan jutnak be a lakásba és hogy lehet tőlük megszabadulni? Korábban sosem voltak.

júl. 28. 01:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az utóbbira én is kíváncsi lennék, mert az viszont szerintem nem csótány, bár legelőször én is annak néztem, amikor megláttam nálunk belőle egy példányt a konyhában (kertes ház). :S De sajnos valóban hasonlít, így nem merem 100%-ra kijelenteni, hogy nem az.

Hogy honnan jönnek az egy jó kérdés. Panel esetén mondjuk a csöveken keresztül gyakorlatilag az egész épületet képesek bejárni. Ezért itt ha egy lakónál van, esetleg van működő szemétledobó, képesek szétszéledni.

Belvárosi téglaháznál jöhetnek szomszédoktól (erkély, lichthof), esetleg az utcáról, pláne, ha Duna-parti házról van szó, vagy sok a környéken a kajálda.

Kertes ház esetén ötletem sincs. Vagy cipőn lettek behozva, vagy fertőzött tárggyal, élelmiszerrel, esetleg utcáról, csatornából, vízaknából, passz. De tavaly én is láttam nálunk két kifejlett példányt, egyet az emeleti fürdőszobában, egy másikat meg kb. egy-másfél hónapra rá a garázsban.

A csótánycsapdák hónapokig kint voltak a lakás különböző pontjain, de nem fogtak semmit.

júl. 28. 02:25
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

A csótány valóban fehéres egy ideig friss vedlést követően, mindenesetre a frissen vedlett (felnőtt) német csótány elvileg így néz ki:

[link]

Kicsit hasonlít, de azért elég sok az eltérés. Úgyhogy kíváncsi lennék, hogy a másodikként linkkelt rovar mi lehet. Mert a csótánynak elvileg tüskések a lábai, ennek viszont simák (meg az általam látottnak is azok voltak), és a potroha végéről is hiányzik az a két kis kiálló “pöcök”.

júl. 28. 02:36
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
A 2.-ban linkelt nem csótány, hanem poloska. Talán valamilyen tolvajpoloska, de ez csak tipp.
júl. 28. 06:07
 6/9 anonim ***** válasza:
33%
Vannak ingyenes rovarfelismerő alkalmazások. Csak le kell fotózni és megmondja mivel van dolgod. Nálam eddig mindig pontosan megmondta milyen rovarral van dolgom.
júl. 28. 07:55
 7/9 anonim ***** válasza:
ez egyértelműen csótány. nálunk évek óta vannak a lakásban mert az emeleten 2 igénytelen lakos is van , akármennyire is tisztán tartjuk a lakást tele van a konyha és a fürdő. bár egy ideje sikerül visszább tartani őket . kilehet hívni csótány írtókat ha elszabadul a pokol velük.
júl. 28. 08:45
 8/9 Rosszlovas ***** válasza:
A második valóban poloska, de nem tolvaj, hanem valamelyik mezei poloska faj.
júl. 28. 11:26
 9/9 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
A második egy poloska, de nem tolvaj, hanem egy mezeipoloska (Miridae család), talán az egyik Adelphocoris-faj, de nem látszik elég jól.
júl. 28. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!