Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Van itt olyan, akit már...

Van itt olyan, akit már harapott meg katica?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy bizonyos fajták harapósak lehetnek, de én még nem találkoztam ilyennel.

2023. okt. 28. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az idegen,betolakodó katica harapósabb.Harlekin,talán.Egy időben sok volt belőle,lepték az autót.Horgászat közben volt hogy belesöpörtem őket az etetőanyagba,had örüljenek a halak.
2023. okt. 28. 13:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a harlekin tényleg agresszívebb fajta, de azt inkább a többi katicával szembeni fellépésére értik :)

Szerintem mindegyik fajta tud harapni, hisz a szájszerve alkalmas rá a táplálkozása miatt, de ahhoz két dolog kell: legyen rá oka és módja. Ez a kettő ritkán van meg egyszerre az emberrel szemben 🙂

2023. okt. 28. 13:42
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
igen, szegény belesett a pólómba, és a hasamnál megnyomhattam, biztos védekezett. Valami sokpettyes, csípése kisebb lett, mint egy szúnyogé.
2023. okt. 28. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Engrm mindig nyakon, az állam alatt, nem is értem, érzik az ereket? Pedig nem vérszívó.
2023. okt. 28. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Játszótérre vittem a lányom. A harlekin katica meg lábon harapott. Rendesen fáj..
2023. okt. 28. 16:54
 6/6 anonim ***** válasza:

A hétpettyesek is harapnak időnként. Többször is előfordult már velünk, régebben is, mikor még harlekinek nem voltak.

A darazsaknak tényleg indok kell, de a katicák csak úgy minden ok nélkül is beleharapnak az ember csupasz részeibe.

2023. nov. 4. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!