Harapott már meg téged kutya?
Ha harapott már meg kutya milyen fajta volt?
Mekkorát harapott?
Gyermekkoromban egy németjuhász.
Megvadult a vértől.
Fejemet kellett összekapcsozni, egy fogam kiesett és az orrom széle felszakadt, meg volt pár lila foltom hisz akkora volt a kutya mint én.
Évekig összecartam magam ha kutyaugatást halottam közelről.
Gyerekkoromban a sajátunk, egy ír szetter. Gyönyörű kutya volt, de nevelhetetlen, ideggyenge volt sajnos. A harapás után apám elpaterolta a háztól. A karomat és a fejemet harapta meg, vérzett.
Utoljára 4 éve, egy nagyobb testű keverék. A kiskutyámat is összeharapta, de hál istennek életben maradt. A két felkarom lett véraláfutásos, a kutyámnak is felszíni sebei lettek. Kifizettettem a gazdival az állatorvosi költséget, ellenkező esetben a rendőrségre mentem volna. A támadó kutya hál istennek azóta megdöglött.
Igen. Egy menhelyen történt, és a kutya egy kis-közepes testű keverék olyan mint egy malinois csak kisebb méretben.
Így történt:
A kutya ki volt engedve a menhely udvarára, valamelyik felelőtlen dolgozó meg egy padon kint hagyott egy csomó zsemlét/kiflit, a kutya elvett egy kiflit és azzal rohangált, majd megkért az egyik dolgozó hogy fogjam meg a kutyát mert egy másik önkéntes jönne be egy kutyával, én hülye meg megfogtam a kutya nyakörvét, ő ledobta a kiflit, hátrafordult és azzal a lendülettel szájba harapott, fájt és vérzett de nem lett komolyabb bajom belőle...majd eltelt pár hónapja és sikerült összehaverkodnom ezzel a kutyával.
Menhelyen önkénteskedtem, egy kis termetű kutya nem akart kijönni a kennelből, de fertőtlenítettünk volna, így muszály volt neki. Megfogtam a nyakörvét, ő meg megharapta a kezem, a tenyeremen 5-6 cm-es hosszú seb lett pár mm mélyen, ahogy elrántottam és a kezem hátán meg ottmarad a fognyoma, meg eléggé folyt belőle a vér is.
Még aznap összehaverkodtam a kutyussal és azóta jóval óvatosabb vagyok, ő meg még sok embert megrágott :P. Azóta is járok amúgy oda, nem tántorított el, de ha olyan a szituáció, első mindig a saját testi éppségem.
Nekem a harapás az, ahol vér folyik, de ha más is számít, akkor már számtalanszor "haraptak" meg kutyák sima játék közben, mikor labda helyett a karomat kapták el és belilult...
Igen, harapott meg. Tacskó, nem harapott nagyot, bár ez nem a kutya szándékán múlott.
Lakik a tömbben egy rokkant asszony, két idegbeteg tacskóval. Akármit meglátnak, ami él és mozog, vérszemet kapnak és őrjöngenek, a környéken mindenki rühelli őket. A nő mankóval jár, a sétáltatás annyit jelent, hogy a tömb elé leviszi őket két percre, aztán vissza. Nem csoda, hogy ilyenek. Egy furgon mögött állt a nő a kutyákkal, én nem láttam őket, a furgon mögött sétáltam el. Hosszú, több méteresre kiengedett flexi pórázon a két kutya azonnal odacsörtetett hozzám. Mielőtt felfoghattam volna, mi van, az egyik bele is harapott a lábamba. Nem vagyok rá büszke, de belerúgtam. Ösztönös védekezés volt. Persze a nőnek állt feljebb, mintha tudnom kellett volna, hogy ott lapul a kutyákkal. Kicsit bánom, hogy nem tettem feljelentést, de épp a nemzetközi vonathoz mentem, és nem akartam ezért lekésni. A harapás nem volt komoly, mert azonnal elrántottam a lábam, így csak egy minimális kék folt lett a helyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!