Menhelyről örökbefogadott kutya embert harapott, értesítik a menhelyt és visszaviszik a kutyát?
Manapság a menhe4lyek fullra vannak.
Felvilágosítottak, hogy a kutya nem jön ki a többivel és figyeljetek rá?
Örökbe fogadott kutyát eleinte nyakörv, hámmal kell sétáltatni, hogy ne legyen képes kibújni belőle.
Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy lesz egy pár hetes karantén. Elméletileg, hogyha kutya embert támadott meg, akkor a veszettség gyanúja miatt nem hagyhatja el a lakást. ELMÉLETILEG! Hatóságnak kellene vizsgálnia, hogy betartjátok-e és utána kijön a doki aláírja a papírt, hogy nem veszett és újra mehet emberek közé.
Aztán az egy másik jogi procedúra, hogy a megharapott gazda tesz-e feljelentést. Én megpróbálnám inkább kifizetni a kárt, ha ki lehet.
Együttérzek veled, mert az én kutyusom is menhelyi és ő is nagyon frusztrált volt az első időszakban, amikor megkaptam, de azóta már sikeresen szocializált kutyus lett.
Ebben nem tudok segíteni, viszont, hogyha abból indulok ki, hogy tele vannak a menhelyek, örülnek neki, hogyha gazdit találnak egy kutyusnak és hogyha látják, hogy ez csak egyszeri baki volt és látják rajtad, hogy amúgy jó gazdája lennél, akkor szerintem nem veszik vissza.
Most furcsa a helyzet a menhely miatt, de amúgy egyáltalán nem ritka, hogy egy embert megharap egy kutya, aki megpróbál két kutyát szétválasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!