A hangyák miért olyan picik?

Ez a 25-30 méteres mélység honnan jött? Rákerestem s elvileg a rekord 4 méter mély ami egy Japán Messor aciculatus bolyhoz köthető.
Egyébként a többiben igazad van. Nagyobb hangyák hatalmas pusztítást tudnának okozni.
Arra is rákerestem érdekességképp s elvileg az eddig felfedezett legnagyobb hangya egy 7 cm hosszú királynő volt (Titanomyrma). A jelenleg élőkből az egyik legnagyobb faj egyedei elérik a 2-3 cm-t (Dinoponera).

Tevenyereggyarto
Azt én már nem tudom, hogy hol hallottam, de vagy a Bogaras utazó angol sorozatban vagy pedig egy egészestés hangyákról szóló dokumentumfilmben.
De az is lehet, hogy valami örült Mega Shark vs Giant octopus szerű filmben, amiből már készült gyilkosméhek, gyilkoshangyák, ...
Tuti, hogy nem sajátkútfőből jött ez az ismeret.
Ha most 4 m a földalatti városuk akkor ha 3x nagyobbak lennének abból sem nagyon tudna kijönni egy élőlény sem ha beszakadna alóla.
Képzeld ezt el 3x nagyobban:
''''''''''''''''''''''''''''
www.youtube.com/watch?v=dECE7285GxU&t=4s
Mielőtt leérne a gödör aljára már szörnyethalna a szarvasmarha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!