Eljöttek a meleg nyári esték, nagyon félek a cserebogaraktól! Segítene valaki?
Sziasztok! Lehet röhejes a kérdésem, de sajnos kiskoromtól kezdve rettegek minden rovartól, bogárról (kivéve a katicabogár, szitakötő, hangya, méh).
A legrettegettebb rovarok számomra a cserebogarak.
Kb 1 hete kezdtem megfigyelni, hogy kora esténként rajzanak a lámpák körül, illetve a járda, úttest is tele van velük.
Borzalsztóan félek tőlük, főként azért mert nagyok, csúnyák, nagyon hangosak repülés közben. Tudom hogy emberre ártalmatlanok, nem csípnek, de a félelmem inkább a külseje miatt, illetve a gyerekkoromban elszenvedett traumából ered (egyszer belerepült a hajamba).
A párom már elfogadta ezt, ő nem nevet ki, illetve meg is érti (ha tehetjük,mindig alkonyat előtt még napsütésben visz el valahova, vagy ha valahol bulizunk, akkor a rajzás ideje alatt lakásban/házban vagyok, ahol nem "támashatnak" meg).
Sok barátom, ismerősöm mondta, hogy túlzás amit csinálok, ki kéne már nőnöm ezt mert 22 éves vagyok, de ahogy telnek az évek, egyre erősebb a fóbiám.
Ha mégis ki kell mennem este valami miatt és pont rajzanak, lever a víz, elkezdek remegni, sikítozok, és nagyon ver a szívem...
Valaki segítsen, mit tudnék ez ellen tenni?
Köszönöm szépen a normális válaszokat!
22/L
Ez egy gyermek korban kialakult fóbia.
Szerencsére a cserebogarak tényleg ártalmatlanok, de ha nem tudsz ezen túl lendülni érdemes lenne szakember segítségét kérni.
Elég hamar vége van a szezonjuknak, így túl sokáig nem kell nézni őket.
“Zúg az eji bogár, nekimegy a falnak,
Nagyot koppan akkor, azután elhallgat.”
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves 3-as válaszoló, Budapesten lakom, egy külvárosi parkos kerületben, sajnos itt nagyon sok a bogár, ősszel meg rengeteg a poloska, kivagyok azoktól is..
Pszihológus ilyesmihez baromira nem kell, gyógyszeres kezelés meg isten ments!
Am nem értem annyira a félelem okát. 40x évem alatt nem is emlékszem olyanra, hogy valaha is kontaktoltam volna cserebogárral. Az, hogy egyszer belerepűlt a hajadba baromi ritka eset. Könnyen lehet, hogy a következő 50 évben nem ismétlődik meg celed! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!