Már a legyek sem olyan mint régen, észre vetted??
Függönyös trükkel nyírd ki őket.
Függöny sarka felemel, odamegy az ablakhoz ráengeded, bekeríted és le lehet nyomni, nem kell megvárni, hogy leszálljon.
Amúgy én is észrevettem, menetből kell le légyirtózni a rohadékokat mert nem akarnak leszállni
Egy dologban nem változtak, csak betalálnak mindenhová, de ki nem.
Viszont a fényre még mindig mennek. Én azzal szoktam kicsábítani őket. Lekapcsolok minden fényt a házban, aztán mindig csak a következő helyiséget kapcsolom fel a bejárat irányába. Ha a benti szobában van, ott lekapcsolom a fényt, csak a hallban kapcsolom fel. Ha átjött, becsukom az összes szobaajtót, csak az előszoba felé hagyom nyitva, hallban fény le, előszobában fel. Aztán eljátszom ugyanezt a terasz felé a kinti lámpával. 2 perc alatt a légy kint van a kertben.
Nekem a mutáció inkább a szúnyogoknál tűnik fel. Régen az egy lassú rovar volt, most már sokszor olyan tempóban húznak arrébb, mint a legyek. Ráadásul a fény sem izgatja őket.
Az előttem író válaszára reagálva, azok a gyors szúnyogok nem mutálódásnak tudhatók be, hanem sajnos egy új inváziv faj, a tigrisszúnyogok. Nemcsak hogy gyorsabbak, mint a nálunk eredetileg is honos fajok, hanem még kellemetlenebbül csípnek, iszonyat viszketést okoz a lábfejemen, a bokámon a csípésük, azt előszeretettel támadják nekem.
Ugyanakkor a legyeken én sem nagyon vettem észre változást, a nagy legyeket régebben sem volt könnyű elkapni, és ritkán szálltak le akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!