2 éve abbahagytam egy baleset miatt 5év után. Nem tudtam visszaülni, mennyire lehetnek befolyásolóak a rossz emlékek?
2012. febr. 21. 13:02
1/9 Mailerdeamon válasza:
Befolyásolhatnak a rossz emlékek. Szerencsésen túl kell esned néhány hasonló szituáción ahhoz, hogy felül tudj kerekedni az esetleges félelmeiden és újra magabiztos lovas legyél. Az is segít ha visszajátszod hogy mi történt és elképzeled, hogyan tudsz jól kijönni a szituációból ha legközelebb is megtörténik.
2012. febr. 21. 13:21
2/9 anonim válasza:
Az a legjobb ha elfelejted és nem gondolsz többet arra a balesetre! Minél többet agyalsz rajta annál rosszabb lesz(tapasztalat).Először félni fogsz de minél több sikerélményed lesz annál jobban csökkeni fognak a szorongások.
2012. febr. 21. 14:46
3/9 anonim válasza:
Erőt kell venni magadon és fel kell ülni, akármennyire is félelmetes lesz az elején :) Makacsold meg magad, legyél hajthatatlan, ha igazán szereted a lovakat. Persze a kezdeti időszakban nehéz lesz, meglehet rettegni fogsz, de nem szabad feladni, menni fog :)
2012. febr. 21. 15:15
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a bíztató válaszokat:)
Igazából azért nem ültem vissza mert kórházba kerültem a baleset miatt, és hónapokra korlátozott a történtek.
Nagyon hiányzik a lovaglás, nagyon szeretem. Egy megbízható, igazán jó oktatót kellene akkor keresnek aki segít mindenben. Esetleg valaki pestmegyében tud? Budapest-Cegléd-Kecskemét vonalon.
Baleset után ha képes vagy rá természetesen akkor azonnal vissza kell ülni a lóra. Én fejre estem terepen, de azonnal visszadobtak a lóra, majdnem elájultam, de vissza kellett valahogy érni, és oktatóm azt mondta nem sajnáltathatom magam, gyerünk aztán vágtázzunk egy jót. Vissza kellett menni oda vágtázni ahol a baleset történt, hogy elfelejtsem. 1 hetet feküdtem kórházba, mert mikor visszaértünk elájultam, olyan agyrázkódást kaptam. Hálát adok a kobakomnak és ezt az orvos is megmondta. 1 év alatt dolgoztam fel úgy, hogy már nem remeg kezem lábam, ha ki kell menni terepre, persze addig is rendszeresen jártam mikor már képes voltam egyáltalán lóra ülni. Nem szabad így kihagyni ha csak tényleg nem valami hatalmas baleset volt. De 5 év nagyon sok. körülbelül egy nyár kell hozzá és sok lovaglás, hogy visszarázódj. Ne feledd, úgy is vagy ott is lovagolj ahol a baleset történt.
2012. febr. 21. 17:49
7/9 A kérdező kommentje:
5évig lovagoltam és 2éve hagytam abba.
Sajnos nem tudtak volna visszadobni se, mert a ló elszaladt és őt csak utánam keresték meg mivel egy egyenes szakaszon vágtáztunk amikor hirtelen kitért én pedig az ösvény mellett pár méreterre lévő villanyoszlopnak vágódtam háttal. Annyira emlékszem hogy látom elvágtázni a lovat. Szerencsémre nem tört el semmim de nem tudtam egyedül megmozdulni. A kezeim és a térdeim is zúzódtak.
Sajnos visszamenni nem tudok, egy ismerősömnél történt, aki azóta elköltözött.
2012. febr. 21. 20:17
8/9 anonim válasza:
Szerintem egy nyugis lovardában kezdd állva alvós iskolalovakkal, talán az nem lesz annyira izgi, de pont megfelel a visszarázódásra :) Aztán ha majd újra biztos leszel magadban (néhány hónap), akkor lehet váltani, esetleg saját edzőt keresni, vagy megint ismerősök lovait lovagolni, ilyenek, amit találsz :)
2012. febr. 21. 21:12
9/9 anonim válasza:
Nálam az utolsó (csúnya) esésemet hamar kivarték a fejemből.
Mentem órára, és mondta az okatató h terepre megyünk. Úgyhogy mentem, el is mentünk ott, ahol estem, de nem éreztem magam rosszul tőle :)
ne konkrétan budapestne, hanem inkább a környékén keresgélj szerintem, itt elég drága, és nem mindug túl jó :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!