A bolha szabad szemmel nem látható és azért nem látom?
Átnéztem a kutyát, de nem látok rajta semmit. Átnéztem minden helyet, ahol feküdt ma, nem látok semmit. Bevilágítottam a környező helyek alá, mint pl szekrénynek az alja, ágynak alja, rések, nem látok semmit.
A kutya nem vakarózik, nem fájlalja semmijét, nem látok rajta sebeket.
Én sem érzek fájdalmat, nem vakarózok, nincsenek sebeim.
Az egyik ismerősünk sétált valamerre és a séta alatt bolhás lett a kutyája. Mi 5 percig voltunk azon a területen, amerre sétáltak ők, szóval félek, hogy az én kutyám is bolhás lett. Végig mellettem jött, 1-2 bokrot lepisilt, 1 másik kutyával megszagolták egymást.
De itthon nem találom a bolhákat. Lehet azért, mert mikroszkóp méretű a bolha és azért?
Előre is köszönöm a segítséget!
A bolha látható szabad szemmel.
Kb. 1-1,5mm, barna, lapos és hirtelen "ugrik" de nagyot.
A kutyát alaposan nézd át, főleg a "hónalját" és a nyakát körben.
Ezenkívül a fekhelyét.
Ha sehol sem találsz bolhát, akkor nincs probléma.
Esetleg beszerezhetsz neki egy bolhanyakörvet (ne a legolcsóbb fajtát)
Igen, lehet bolhás, mert nehéz észrevenni a bolhát. De látható! Kicsi, szívós fajta, ha elkapod leginkább körömmel lehet összenyomni hogy kinyiffanjon.
Én is a bolha nyakörvet javasolnám, de több lehetőség is van a kis élősködő ellen. Pl. Frontline csepp. Ha nagyon elszaporodtak, kis méretük ellenére látni fogod, sőt a petéit is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!