Okozhatnak-e a hangyák betegséget,fertőzést az emberek,és az állatok számára?
Sajnos az utóbbi időben elszaporodtak a lakásban a hangyák.A harmadik emeleten!
Takarítok nagy erővell azóta.Okozhatnak-e betegséget számomra,és a macskám számára,ha pl.megcsípnek,vagy rámennek az ételre?
Nálunk is rengeteg hangya van a lakásban, ne aggódj nem vagy egyedül.
Kertes lakás
Azért azt nem tartom életszerűnek, hogy végignézitek, ahogyan a hangyák végig vonulnak a konyhán a zsákmányolt élelemmel.
Nálam is előfordul hangya tavasszal.
Nekem a Proteckt vált be. Tényleg távol tartja őket.
A kifujos mergeket (pl emlitett Protect) en nem szeretem... foleg konyhaban mert megy mindenbe, en meg nem ennem meg. Meg amugy is... a szobaban csaszkalo hangya elpusztul... na es? Amig a boly "el" vegtelen az utanpotlas.
Most probaltam megkeresni, de nem talalom. Egy tubusbol kinyomhato zseles hangyamerget vettem anno. Azt a hangyak utvonalaba a sarkokba erdemes tenni par cseppet es potolni idonkent... es drukkolni hagy egyek. Nekem racuppantak mint a mezre. Ez egy lassu hatasu mereg.. Nem oli meg azonnal a hangyat. Az okosan leviszi a bolyba. Es ha a kiralyno is megmurgel, na akkor egy ido mulva vege a bolynak is es nincs tobb utanpotlas. Nalunk sok nem volt (4. emelet). De kb 2-3 het "talpalalas" utam eltuntek. Kb 2 eve mar, azota egy hangyat sem lattam.
A szert egyebkent hivatalosan a hangyairtok hasznaljak csak nagyobb kiszetelesben. Bp-n en is csak egy bogarirtos cegnel kaptam. Tobb ezer forint, de ha osszesen az 1-2% at elhasznaltam :) Tenyleg nem reklam... de nekem csoda volt :D
A hangyáknál tisztább, higénikusabb ízeltlábú nem létezik a földön...
Romlott ételt alapból nem visznek be a bolyba, ha megromlik náluk akkor azonnal kihordják.
A beteg esetleg fertőzött betegek önként száműzik magukat a bolyból és elmennek meghalni magányosan messze a bolytól és még ilyen hasonló finomságok!
Valószínűleg Tetramorium hangyáid vannak, azok a leggyakoribbak lakásban/panelban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!