A kaszáspókokat megtűritek a lakásban, vagy kiebrudaljátok, esetleg kinyírjátok őket?
Erős pókfóbiám van (gyerekkoromból gyökerezik, akkor sokkal több volt, mint manapság), ezért a megelőzésre szoktam törekedni erős szúnyoghálókkal, néha rovarirtóval. Így nem is nagyon voltak benn, de most egy pici, lepukkant szolgálati lakásban lakom, és az ablak körül a plafonon sok kaszáspók van. Beköltözéskor lesöpörte őket valaki, de újra termelődtek, sajnos mintha egyre több lenne. Erőt vettem magamon és a napokban megpróbáltam én lesöpörni egyet, hogy kirázzam az ablakon, de azonnal lehullott, rá a hűtő tetejére, onnan villámgyorsan mögé.. Már alig merek rájuk nézni, tegnap próbálkoztam hajlakkal lefújni, mert már lejjebb is voltak, de meg sem kottyant nekik. Van macskám, de nem mutat hajlandóságot a pókvadászatra.:)
Ti hogyan oldjátok meg ezt a hatalmas problémát?
Az élővilág szempontjából szomorú, hogy mára elég kevés maradt, de számomra öröm. Gyerekkoromban csak úgy hemzsegtek mindenhol. A régi földszinti, majdnem komfort nélküli lakásban, ahol éltünk, mindenhol voltak. A szobában, a konyhában rengeteg, aztán amikor nagyszüleim kialakítottak egy kis wc-t, amin volt egy ablak a lépcsőházra, ott is megtelepedtek. Az udvarban pedig keresztespókok is voltak bőven. Annyira rettegtem tőlük, hogy nem mertem wc-re menni, ki is alakult egy felnőtt koromra is megmaradt krónikus székrekedés, éjszakánként pedig látomásaim voltak olyanokról, hogy az ágyam tele van velük. Ez miatt meg alvászavarom lett.:(
Arról már ne is beszéljek, hogy vadkempingnél, rendes kempingben is rengeteg volt.
Ehhez képest ma már tényleg kevés van, gondolom a vegyszeres szúnyogirtás és ilyesmik kipusztították őket. Ez pedig a madarak megfogyatkozását is okozta, amit viszont sajnálok, már verebet sem láttam jó ideje. Szóval, ez így nem jó, de nekem a maradék kevés is sok..
Irigylem azokat, akiket nem zavarnak.
Korábban raktárban dolgoztam, és volt belőlük bőven. Kész tenyészet volt. Egyébként kifejezetten az épületek belsejét kedvelik. Főleg a kissé nyirkosabb közeget, mint pl. pince.
De folyamatos "partvishasználattal" sikerült a számukat szinte nullára csökkenteni a munkahelyemen.
Ezt javaslom. Egyszerűen csapdosd le őket. Ha meg találsz petezsákot / vagyis kokont /, azt meg végképp , ha nem akarod, hogy újabb nemzedékek árasszák el a lakást. Én sem tűrök meg magam körül az otthonomban semminemű ízeltlábút. Se pókot, se legyet, semmit. Kint a természetben oké, éljenek, tápláléklánc részei, stb, de az otthonomat kerüljék el.
Amúgy én is irtózom a pókoktól és a hálójuktól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!