Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A kaszáspókokat megtűritek a...

A kaszáspókokat megtűritek a lakásban, vagy kiebrudaljátok, esetleg kinyírjátok őket?

Figyelt kérdés

Erős pókfóbiám van (gyerekkoromból gyökerezik, akkor sokkal több volt, mint manapság), ezért a megelőzésre szoktam törekedni erős szúnyoghálókkal, néha rovarirtóval. Így nem is nagyon voltak benn, de most egy pici, lepukkant szolgálati lakásban lakom, és az ablak körül a plafonon sok kaszáspók van. Beköltözéskor lesöpörte őket valaki, de újra termelődtek, sajnos mintha egyre több lenne. Erőt vettem magamon és a napokban megpróbáltam én lesöpörni egyet, hogy kirázzam az ablakon, de azonnal lehullott, rá a hűtő tetejére, onnan villámgyorsan mögé.. Már alig merek rájuk nézni, tegnap próbálkoztam hajlakkal lefújni, mert már lejjebb is voltak, de meg sem kottyant nekik. Van macskám, de nem mutat hajlandóságot a pókvadászatra.:)

Ti hogyan oldjátok meg ezt a hatalmas problémát?

2021. okt. 7. 21:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem bántom a pókokat, hasznos állatok, és kedvesek nekem kislány korom óta. Az erdő mellett lakom lényegében, szoktak lenni, de olyan még nem volt hogy feltűnően sok lett volna. Én minden rovart (jó, nem csótányokról meg hangya kolóniáról van szó) legfeljebb kirakok/kiengedek az ablakon, de igazából csak akkor zavarnak ha zümmögnek, repkednek, a pókok meg ilyet nem csinálnak, szóval rájuk sem hederítek kb :D
2021. okt. 8. 00:24
 12/14 A kérdező kommentje:

Az élővilág szempontjából szomorú, hogy mára elég kevés maradt, de számomra öröm. Gyerekkoromban csak úgy hemzsegtek mindenhol. A régi földszinti, majdnem komfort nélküli lakásban, ahol éltünk, mindenhol voltak. A szobában, a konyhában rengeteg, aztán amikor nagyszüleim kialakítottak egy kis wc-t, amin volt egy ablak a lépcsőházra, ott is megtelepedtek. Az udvarban pedig keresztespókok is voltak bőven. Annyira rettegtem tőlük, hogy nem mertem wc-re menni, ki is alakult egy felnőtt koromra is megmaradt krónikus székrekedés, éjszakánként pedig látomásaim voltak olyanokról, hogy az ágyam tele van velük. Ez miatt meg alvászavarom lett.:(

Arról már ne is beszéljek, hogy vadkempingnél, rendes kempingben is rengeteg volt.

Ehhez képest ma már tényleg kevés van, gondolom a vegyszeres szúnyogirtás és ilyesmik kipusztították őket. Ez pedig a madarak megfogyatkozását is okozta, amit viszont sajnálok, már verebet sem láttam jó ideje. Szóval, ez így nem jó, de nekem a maradék kevés is sok..

Irigylem azokat, akiket nem zavarnak.

2021. okt. 8. 15:36
 13/14 anonim ***** válasza:
89%

Korábban raktárban dolgoztam, és volt belőlük bőven. Kész tenyészet volt. Egyébként kifejezetten az épületek belsejét kedvelik. Főleg a kissé nyirkosabb közeget, mint pl. pince.

De folyamatos "partvishasználattal" sikerült a számukat szinte nullára csökkenteni a munkahelyemen.

Ezt javaslom. Egyszerűen csapdosd le őket. Ha meg találsz petezsákot / vagyis kokont /, azt meg végképp , ha nem akarod, hogy újabb nemzedékek árasszák el a lakást. Én sem tűrök meg magam körül az otthonomban semminemű ízeltlábút. Se pókot, se legyet, semmit. Kint a természetben oké, éljenek, tápláléklánc részei, stb, de az otthonomat kerüljék el.

Amúgy én is irtózom a pókoktól és a hálójuktól.

2021. okt. 9. 22:27
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
8-as, te egy igazi gyökér vagy. 4-esnek igaza van, a kaszáspók nem tudja az embert megcsípni, mert túl kicsi a szájszerve hozzá.
2021. okt. 16. 00:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!