A kaszáspókokat megtűritek a lakásban, vagy kiebrudaljátok, esetleg kinyírjátok őket?
Erős pókfóbiám van (gyerekkoromból gyökerezik, akkor sokkal több volt, mint manapság), ezért a megelőzésre szoktam törekedni erős szúnyoghálókkal, néha rovarirtóval. Így nem is nagyon voltak benn, de most egy pici, lepukkant szolgálati lakásban lakom, és az ablak körül a plafonon sok kaszáspók van. Beköltözéskor lesöpörte őket valaki, de újra termelődtek, sajnos mintha egyre több lenne. Erőt vettem magamon és a napokban megpróbáltam én lesöpörni egyet, hogy kirázzam az ablakon, de azonnal lehullott, rá a hűtő tetejére, onnan villámgyorsan mögé.. Már alig merek rájuk nézni, tegnap próbálkoztam hajlakkal lefújni, mert már lejjebb is voltak, de meg sem kottyant nekik. Van macskám, de nem mutat hajlandóságot a pókvadászatra.:)
Ti hogyan oldjátok meg ezt a hatalmas problémát?
Az összes pók közül a kaszáspók a legártalmatlanabb! Még mérge sincsen! Meg sem tud csípni!
Ha belenyúlsz a hálójába, elkezd körbe - körbe mozogni, hogy összezavarjon!😂
Retteg az embertől! Még egyszer leírom: embert képtelen megcsípni!
Hasznos, mert rengeteg rovart - légy, szúnyog - megfog!
Ha zavar a jelenléte, seprűvel verd le őket és elmennek!
Ne legyél már ilyen beszari! Te jó ég!
Hány éves vagy...? 6...?
50 éves elmúltam.. Gyerekkoromban egyszer majdnem sokkot kaptam, amikor egy balatoni, évek óta nem látogatott nyaraló ajtaján szinte belöktek, miután lefagytam, ahogy megláttam a rengeteg, nagy fekete pókot (nem kaszás!), mindenhonnan lógtak!
Tudom, hogy a kaszás ártalmatlan, de már a puszta látványukat sem bírom, ha meg hozzáérek a hálókhoz, a hideg kiráz. Sajna, ez van, egész életemben nem tudtam leküzdeni ezt a hülye fóbiát.:(
Régebben én is porszívóztam őket, de előfordult, hogy épp a wc-kefe volt csak kéznél..
Köszi a válaszokat! (nem pontozok, mert nem tudok, pár napja szarakodik a win7.:( )
Nekem nincs pókfóbiám,de ne legyen a lakásban.Pókháló se.
Ha lent mászik és ki tudom rakni kirakom,ha felsettenkedik a plafonra és hálót sző akkor adok neki a pókhálószedővel.
Semmilyen szemmel látható betolakodót nem látok szívesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!