Milyen rovar van a képeken?
2021. okt. 7. 14:05
1/13 anonim válasza:
Platán-csipkéspoloska, mocskos kis dögök, mert csípnek.
2/13 anonim válasza:
Bár elvileg azért csípnek meg minket, mert a fáról ránk tévedve jómagunkat is fának hisznek a bőr felületén lévő anyagok miatt, de szent meggyőződésem, hogy a fák mellett a mi kiirtásunk is életcéljuk :DDD
3/13 A kérdező kommentje:
Már betöltöttem a 30-at, de még sose találkoztam ilyen poloskával. Mi lehet az oka, hogy most hirtelen megjelentek és mondhatni szép számmal?
2021. okt. 7. 14:24
4/13 anonim válasza:
Régebben nem is voltak jelen, nem őshonosak, az éghajlatváltozás azonban kedvez nekik.
6/13 A kérdező kommentje:
Klassz. Az oké, hogy kedvez nekik az éghajlatváltozás, de hogy kerültek ide és hogy tudtak így elszaporodni? Mikor jelenhettek meg Magyarországon és mennyi idő alatt szaporodhattak el ennyire?
2021. okt. 7. 14:37
7/13 A kérdező kommentje:
Én is Egerben találkoztam velük először. Azt hittem, hogy a fáról egy száraz falevél darabjai hullottak rám vagy hasonló, aztán láttam, hogy mozognak...
2021. okt. 7. 14:40
8/13 anonim válasza:
5-ös vagyok. Egész nyáron nem tudtál kimenni a lakásból úgy, hogy ne repüljenek tele. Amúgy eddig azt hittem, hogy eddig is "megvoltak", csak én nem vettem észre őket valami oknál fogva, de akkor újkeletű nálunk ezek szerint.
9/13 anonim válasza:
Találatok szerint 1970-ben jegyezték fel először, azóta pedig szépen lassan növekedett a számuk, mostanában már elviselhetetlen nagyságúra. Amerikából származik, és ugyanúgy terjedt el, mint bármilyen más, nem őshonos faj: vagy maguktól a kedvező életfeltétellel rendelkező területekre telepedtek át, vagy a kereskedelemmel behurcolták az emberek és úgy adatottak meg nekik a körülmények, stb.
10/13 Mátranováki Fényevő válasza:
A foltok alapján, amennyire kivehető, ez inkább tölgy-csipkéspoloska (C. arcuata), de lényegében ugyanaz vonatkozik rájuk is, annyi a különbség hogy ezt a fajt "csak" 2013-ban találták meg itthon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!