Aki tartott madárpókot annak meddig élt és milyet tartott?
Nekem mostanában távozott az ex nevén Brachypelma albopilosumom-Göndörszőrű madárpók (valószínűleg nőstény madárpókom, 15-16 évesen. (2009-10-ben vettem növendékként).
Azt hittem tovább élnek a nőstények pl. 20-25 évig. Vagy a hobbira ez nem vonatkozik csak a természetbeni élettartamra?

A természetben általában rövidebb ideig élnek.
Az, hogy elélHET 20-25 évig, az olyan, minthogy egy ember is elélHET 100-110 évig. Sok mindennek kell összejönnie a genetikától a szerencséig, hogy valóban így legyen.
Nekem a legidősebb pókom 18 évet élt, szintén albopylosum volt. Az ő esetükben az ilyesmi, az szép kornak számít. Emiliám 15 évesen pusztult el. A mostani "korelnök" egy 10 éves albiceps.

#2. Van ilyen faj, Brachypelma emilia. Tök cuki.
Brachypelma vagans hímem 9 évig élt, amikor betöltötte a hetet, kezdtem gyanakodni, hogy nem-e mégis nőstény. De aztán láthatóan öregségében pusztult el. Acanthoscurria geniculata nőstényem 15 évig élt.

Nekem anno nőstény Lasiodora Parahybana volt.
Ha jól emlékszem akkor 12 évet élt ami azért elég durva.
Bár ugye a pók nem rovar, nekik sokkal lassabb az anyagcseréjük 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!