Mikorra várható a lopódarázs kikelése? Az ablakomban fészkelnek és már várom, mert kíváncsi vagyok rájuk. Még tavaly tél előtt fészkeltek ide és nem tudom, mikor számítsak a kikelésükre.
Az áttelelő királynő tavasszal felébred, elkezdi a fészeképítést, és az első dolgozókat maga neveli fel. A kikelő dolgozók utána átveszik az utódok gondozásának, a fészek továbbépítésének és a táplálékszerzésnek a tennivalóit, a királynő ezután csak petéket rak.
A lárvák másfél hónap alatt nőnek munkára, harcra kész dolgozókká, nagyjából júliusra. A darazsak több utódgenerációt hoznak a világra a telep élete alatt, mivel egyre nagyobb és nagyobb kell legyen a dolgozók száma.
Tehát a válasz a kérdésedre: 2 hónap alatt. Amúgy te hagyod, hogy ott legyenek az ablakodban? Veszélyes játékot játszol.
Nálunk már kikeltek. Sok idei lódarazsat látok, pedig kb. 15 királynőt elfogtam még április-májusban.
Amúgy mi az, hogy "Még tavaly tél előtt fészkeltek ide"? Tél előtt már sehova nem fészkelnek, csak a megtermékenyített nőstények rejtőznek el a fagy elől, az összes többi lódarázs elpusztul.
Egyes: hülyeséget ír. Teljesen ártalmatlan a lopódarázs emberre. Miért "játszana veszélyes játékot"?
Lopódarázs fajtól függően a rovarokat vagy pókokat szedi össze.
#4, jó lenne a letisztult fejeddel írni valamit.
Senki nem beszélt arról mit esznek, de várhat hónapokat, ameddig annyian lesznek, hogy megtámadják.
Minden élőlény védi a saját otthonát, nem? Te sem engednéd egy csövesnek, hogy odaköltözzön hozzád, majd kitúrjon onnan..
Kérdező: az előző 6 választ konkrétan el se olvasd, teljesen értelmetlenek...
Ha valóban lopódarázsról van szó ami ugye sárból épít bölcsőt akkor már ki kellene bújniuk belőlük a darazsaknak.... persze csak ha a benne lévő bábok túlélték a telet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!