Egy reggel az egyik szobámban 6-8 méhet találtam. Gondolom, egy anya tévedt be és lepetézett. Szegényeket agyon csapkodtam. Nem igazán vagyok akrobata alkat, nem tudtam megfogdosni őket. Várható még, hogy lesznek még többen?
A méhek nem petéznek le oda akárhova csak úgy. Fészket építenek, kaptárat, ehhez sok dolog kell és persze egy királynő, sok dolgozó.
A darazsak kisebb fészket építenek.
Szerintem csak betévedtek.
"Szegényeket agyon csapkodtam."
Mivel agyoncsapkodtad.
NEM.
Az agyoncsapkodást nem alkalmaznám.
Egyszerűen egy pohárban egy papír trükkel kivinném, és szabadon ereszteném a dolgukra.
Akár egyenként is.
Ha nem vagy hirtelen mozdulatú és agresszív, nem fognak bántani.
A méheknek nem céljuk, hogy támadjanak.
(néhány fajt kivéve)
Egy fullánk szúrásba ők is belehalnak.
Kár volt lecsapkodni. Nem kicsit.
Hát gondok vannak az általános és középiskolai rovartani oktatással az már a kérdésből lejön,1-es leülhet :))))
A méhanya önállóan enni se tud,az udvara a munkásméhek etetik,nem hogy önállóan petézni,és felnevelni 6-8 méhet.Egy méhraj az öreganyával kb 15-25ezer munkásméh,egy másodraj akár 8-10 szűz méhanyával 10-15ezer méh melyek önállóan a mai viszonyok között vagy megérik a telet vagy nem.
Szóval nem tudjuk mit csaptál agyon,de hogy Apis Mellifica-t azaz Nyugati mézelőméhet nem,az biztos.Nem legyek voltak? :))))
Lehet, hogy a kettős nevezéktannal nem vagyok teljesen tisztában, de a darazsat és a legyet nyugodtan kizárhatjuk. Csíkos potrohú rovarok, de nem olyan élénk sárga a csík, és nem olyan karcsúak, hosszúak, mint a darázs. Higyjétek el, én is sajnáltam őket, de nem vagyok már olyan fürge és mozgékony, mint egy huszonéves, asztalra mászni és asztalt (íróasztalt) tologatni nem tudok. A légycsapó meg messzebbre elér. A lényeget viszont megtudtam, köszi!
(Lehet, hogy a redőny tokból jöttek be?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!