Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez milyen pók lehetett?

Ez milyen pók lehetett?

Figyelt kérdés
Az ablakunkban álltam nemrég, szembe sütött a holdfény és a szemem előtt egy óriáspók szerű valami leereszkedett a tetőről. 2-3 cm biztosan volt. Csak annyit láttam belőle, hogy korom fekete, nem tudom volt-e rajta minta. A keresztes pókra hasonlított leginkább, de a lábai jóval hosszabbak és vastagok voltak. Hiába keresgélek, nem találok hasonlót. Koronás keresztes esetleg?

2021. jún. 23. 01:21
 1/5 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Egy fotó sokat segítene.
2021. jún. 23. 01:27
 2/5 anonim válasza:
100%
Talán Szongáriai Cselőpók (Magyarország legnagyobb termetű pókfajtája)
2021. jún. 23. 03:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudtam sajnos fotót csinálni. Mert ijedtemben bevágtam gyorsan az ablakot és aztán pillanatok alatt eltűnt. A cselőpóknál picit vékonyabb volt, a keresztesnél nagyobb. De talán cselőpók lehetett, valamelyik fajta.
2021. jún. 23. 20:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Na megnézegettem miket szoktak találni és több mint valószínű, hogy a nagy zugpók lehetett, aki rám hozta a frászt. Az ablakfelett van a tetőszöglet is és onnan szedtem ma le egy hálót. A pók szerencsére nem volt benne, de biztos hogy a közelben bújkál még. Ha legközelebb látom készítek fotót, bár remélem, hogy nem fogok találkozni vele. Wikin azt írja 1,8 centiig tud megnőni, de ez giga nagy volt.
2021. jún. 23. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Valamilyen zugpók lehet.
2021. aug. 18. 08:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!