Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Kullancsok meddig élnek meg a...

Kullancsok meddig élnek meg a lakásban?

Figyelt kérdés

Szaporodni képesek lakásban? Remélem nem.

Hétvégén voltunk kirándulni, gondolom ott szedtük össze őket, azóta magamból szedtem ki egyet és a lakásba már kettő is jött szembe véletlen vettem észre őket.

Gondolom a ruháinkról jöhettek le. Emeletre máshogy nem hiszem, hogy fel tudnak jutni, fáról max, de azt olvastam magasra nem mennek.

Meddig élnek meg lakásban? Milyen helyen bujhatnak el? Hogyan lehet őket kiirtani hatásosan?

2021. máj. 25. 23:46
 1/8 anonim ***** válasza:
A választ nem tudom, de mivel nagyon sok a kullancs, kirándulásokon fújjatok a ruhátokra, cipőtökre kullancsriasztó sprayt, akkor nem másznak rátok.
2021. máj. 25. 23:57
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Attól függ. Ha vért szívott és teli a potroha akkor tovább, mintha nem szívott volna semmilyen vért.

Amúgy a poli-b vitamint utálják, és a fokhagymát is.

2021. máj. 26. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lakásba nem került nőstény és hím kullancs akkor nem tudnak szaporodni. Amúgy nincs szemük, de van egy tapogatójuk amivel érzékelik a dolgokat. A nőstény peterakás után elpusztul, de több ezer petét is képes lerakni.

Bár egy tények és tévhitek cikkbe azt olvastam, hogy nem véd a fokhagyma és a poli-b a kullancs ellen. Én nem tudom nekem hatékony volt amikor az osztállyal túráztunk anno gyerekként a poli-b.

2021. máj. 26. 09:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Illetve ha a lakásodba úgy került a nőstény, hogy nem párzott hímmel akkor szintén nem fog szaporodni.
2021. máj. 26. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Amúgy ha nem terjesztenének betegségeket, akkor még előnyös is lenne bizonyos embereknél, mert a kullancs nyálmirigye véralvadásgátlót termel, ezzel akadályozza meg a seb kialakulására adott testi reakciót, sőt a vér áramlásának növelése érdekében értágító molekulákat választanak ki a táplálkozás helyén. A gazdatest szöveteibe gyulladásgátló, fájdalomcsillapító anyagokat juttatnak, bár immunrendszer működését blokkoló molekulákat is, és így napokig vagy két hétig is képes lebukás nélkül vért szívni.
2021. máj. 26. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Amit tudsz ellene tenni, hogy túrázás után az összes ruhát táskát egyből kimosod, megfürdesz, egyből átnézed magad.
2021. máj. 26. 09:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen sajnos itt rontottuk el, hogy nem lett kimosva minden egyből, amíg meg nem találtam magamban, nem is gondoltam erre, aztán meg jöttek szembe az újabb meglepetések, azt se hittem volna, hogy egy egész csapatot hoztunk haza.
2021. máj. 26. 13:28
 8/8 anonim válasza:
3-4 évet is elélnek vérszívás nélkül. Szóval ha gyakran túráztok soha nem lehettek biztonságban tőlük. A mosás semmit nem ér simán túlélik a 95fokos mosást is.
2023. ápr. 24. 12:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!