Nyáron folyton a rovarokat gyűjtöm, tavaly nyáron kezdtem el gyűjteni őket, csináltam is egy saját lepke hálót. Van már egy elég szép gyűjteményem, a két folyófű szenderre vagyok a legbüszkébb, mert kicsit nehéz elkapni. Van egy jó taktikám amit nagy nehezen kieszeltem a szenderekre. Nagy célom kimenni Arizónába vagy máshova ahol nagyon sok lepke van elkapni párat. Szerintem ritka hobbi ez manapság, főleg úgy, hogy mások undorodnak a pókoktól stb és én meg imádom őket.
arra nem gondolsz mit él át az a lepke amikor elkapod???? halálra ítéled neked tetszene ha hálóba fognának??? embertelen dolog amit művelsz börtönnel büntetném minimum 6 év!!!!!
2021. máj. 8. 03:42
2/22 anonim válasza:
Csatlakozom az elsőhöz. Inkorrektnek tartom, hogy rovarokat gyűjtesz be, ezen kívül vannak veszélyeztetett fajok is, melyeknek az eszmei értéke több tíz, vagy százezer forint is lehet. Én kifejezetten szánalmasnak is tartom, hogy csak ilyen elfoglaltságot találsz magadnak, bár ennek ellenére sittre nem dugnálak be, de azért egy fejmosást kapnál tőlem valóságban is. Mindenképp hagyd abba ezt a hobbit.
2021. máj. 8. 04:35
3/22 anonim válasza:
Ha komolyan fogod rendszerezni a gyűjteményedet, akkor ez komoly hobbinak számít! Megfelelő szintű biológiai képzettség mellett ez akár tudományos kutatói munka szintjére is felhozható. Nem hiszem, hogy pár "kérészéletű" rovar begyűjtése és elölése tartós dokumentáció céljából etikailag megkérdőjelezhető lenne.
2021. máj. 8. 04:42
4/22 anonim válasza:
Gyerekek, a rovaroknak rendes idegrendszere sincs. Csak idegeik. Nem gondolhatjatok hogy hasonlo szenvedest elnek at mint az emberek. Ezek elve zabaljak fel egymast. Nem eppen kulturlenyek.
Szerintem ez tok artatlan es erdekes hobbi. Furanak nem mondanam, siman csak ritka. Egy csomo muzeumban meg allatkerben vannak kiallitva lepkek, bogarak. Van ahol mugyantaba ontve aruljak.
Ha ennyire allatvedok vagytok kezdjetek a csirkekkel es sertesekkel. Azok egesz eletukben nyomorognak.
Te meg csak csinald ha szereted. Annak meh nincs jelentosege van hogy fura-e vagy sem.
2021. máj. 8. 04:48
5/22 anonim válasza:
Részemről szeretem a rovarokat, de egyrészt sajnálnám őket "kinyírni", másrészt nem rendelkezem tévedhetetlen tudással a fajmeghatározást illetően, mint ahogy gondolom te sem! Néha egyes fajok között olyan apró különbségek vannak, hogy a hozzáértők se tudják a terepen meghatározni, hogy egy közönséges, vagy egy ritka, védett fajról van-e szó, labor meg mikroszkóp kell hozzá. Szóval azt javaslom, szerezz be egy fényképezőgépet és inkább fotózgasd őket.
2021. máj. 8. 06:27
6/22 anonim válasza:
Ártatlan állatok gátlástalan mészárlását nem nevezném hobbinak.
2021. máj. 8. 07:56
7/22 anonim válasza:
Vannak fokozottan védett fajok amiket ha befogsz a gyűjteményedbe azért komoly pénzbírság jár.
2021. máj. 8. 07:56
8/22 anonim válasza:
Szóval azokat ne fogd be. De egyébként egy lépés a tudós biológus pálya felé. 7-es vagyok.
2021. máj. 8. 07:57
9/22 anonim válasza:
nem
2021. máj. 8. 08:02
10/22 anonim válasza:
Én is nagyon szeretem a rovarokat, pókokat, régebben a meghalt példányokat gyűjtöttem, szerintem nagyon jó, érdekes hobbi. Engem leköt. Csak így tovább!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!