SOS!!! Milyen pók az, amelyik panellakásban megél, kicsi, kerekded, feketésbarna és szalad? ÉS csíp is. Mi a neve? Ezek csípnek össze vajon?
Szia, köszi.
Kb. 1 hete vannak itt, 5 db-ot fogtam eddig.
Kitakarítottam alaposan, de ma megint jött egy.
A pókcsípésnek lehet vörös udvara?
És viszketnek is a csípések.
Ez pókcsípés?
Valószínűleg igen, az.
Engem viszont még most is csípnek a szúnyogok...lehet az is.
DE! Inkább takaríts ki rendesen, mert lehet bolha is. Engem is megcsípett egyszer, akár az utcán is rád ugorhatott...
De ismétlem, a pók nem ártalmas, amíg az a kicsi fajta vsíp csak meg
Inkább harapás, mint szúrás, mert mèlyebb.
Az úgy volt, hogy egy hete kilógott a karom a takaró alól, és éjjel azonmód elkezdett baromira viszketni, de olyan igazán, és ugye félálomban véresre is vakartam.
Akkor be is dagadt a karom és fájt is.
Aztán lemostam mindent Domestossal, ma meg újabb pókot találtam az ablaknál.
Köszönök minden választ.❤
A pókok nem "csipkednek", maguktól legalábbis. Nagyon ritka az hogy tényleges "provokáció" nélkül támadjon meg egy pók és ne védekezésből marjon. Mivel nem vagy a prédaállata, nincs haszna a marásból, nem pazarolja rá az energiát/mérget, a legtöbbször akkor fordul elő marás, ha rosszul fogjuk meg őket vagy véletlen beszorulnak pl. ruha alá, de nem fognak visszajárni harapdálni. Szóval más lesz az elkövető.
Ami a kilétét illeti, a leírás alapján ha hálószövő pók akkor talán valamelyik faggyúpók (Steatoda sp.), de kép nélkül nem lehet pontosabbat mondani, néha még képről se.
Majd teszek fel képet. Jövőhétre már rendelem a poloskairtókat is.
El nem tudom kèpzelni, honnan jöhetett bolha vagy poloska, ha az, mert se ruha, se bútor nem jött a lakásba mostanság, idegen helyen se aludtam, és senki potenciális bolhás nem járt nálam.
De irtatom azért a poloskát is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!