Segítsék! Poloskák, mit tegyek?
Mit tegyek?
Egyszer csak elkezdtem érezni a szobámban a poloskának azt az orrfacsaró bűzét. De sehol nem találtam meg. Sőt, olyan helyen kezdtem el érezni a szagot, ahol nem is jártam.
Már egy órája csak egy kislámpa ég a szobában, de semmi mozgolódást nem hallok. De a "tetthelyen" és annak környékén sem látok semmit.
És így nem fogok tudni nyugodtan aludni, mert félek, hogy "megtámad" az éjszaka folyamán.
Olvastam olyat, hogy a citromfű olajat nem szeretik. Ez igaz? Érdemes vele egy kicsit körbe csöpögtetni?
Embert éjjel-nappal kerüli a "büdösbogár". Szobanövény levelének fonákán, gyümölcsön előbb találsz egyet-egyet. Amúgy függönybe kapaszkodnak, nyugis, rejtett helyeket keresnek, ahol akár át is telelnek, anélkül, hogy tudnál a jelenlétükről.
Illó olajokat nem igazán kedvelik.( pl. menta, teafa)
Ultrahanggal működő riasztó nem tudom, ér-e valamit, vagy csak annyit, mint a fénycsapda, vagy a szúnyogháló. Ha elfogsz egyet-egyet, WC-n ne húzd le: hiába úsztatod őket, nem döglenek meg, ugyanúgy nem árt nekik, mint pl. a kolorádóbogárnak.
Kellemetlenek, kegyetlenül büdösek, de félni nem kell tőlük, nem harapják át a torkod!
A szobanövényeidben előbb kárt tehet, mint egyéb másban
Szellőztess ki, oszt pihizz nyugodtan! Akkor lennél bajban, akkor számíthatnál "éjszakai támadásra", ha ágyi poloskád lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!