Segítsék milyen lepke ez megszállták a konyhám?
Elsőnek talán akkor tűntek fel mikor véletlen mikor hazamentem hétvégére nem vittem le a kukát és az tele volt banánhéjjal aztán a kuka körül voltak, de már az egész konyhában mindenhol ott vannak. Ahogy észrevettem előszeretettel belemásznak a lisztes zacskóba is hiába zárom le.
Hogyan tudom kiirtani őket? Akárhányszor látok egyet mindig lecsapom de ezek termelődnek. Ahányat megölök annyi új lesz mindig. Mindig csak 1-2 van a konyhában.
Igen, ez sima molylepke.
Minden olyat dobj ki, amihez hozzáférhettek. Fekbontott liszt, zsemlemorzsa, száraz tészta, búzadara, lenmag, vegeta. Ezekbe petéznek és kifejlődnek az újabb példányok.
Mindent csavaros, zárható edényben tárolj!
A képen aszalványmoly (lepke) van. Ajánlom a cikk elolvasását:
Valóban aszalványmoly (Plodia interpunctella).
A ripost-"cikkben" viszont egyik képen sem molyok vannak, szóval ha azokhoz hasonlókat láttok a házban, akkor meg lehet nyugodni, mert csak a fényre jöttek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!