Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Normális, ha a hullámos...

Normális, ha a hullámos papagáj így viselkedik?

Figyelt kérdés

Második napja van nálunk, ajándékba kaptam, egyenesen állatkereskedésből hozták, nem volt másik gazdinál.

Nagyon csendes. Néha csiripel, ritkábban rikácsol.

Eszik, iszik azzal sincs gond. A szokatlan környezet miatt ilyen?

Idővel szeretném kézhez szoktatni, kiengedni picit repkedni.

2019. febr. 3. 15:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
#10 Nem! A tükör miatt hülyülnek meg a papagájok. Azt hiszi szerencsétlen, hogy van párja, udvarol neki, eteti a tükröt...majd végül belepusztul. Tanuljuk már meg, hogy a tükör nem fajtárs és csak ront a madárban kialakuló magányon és depresszión!
2019. febr. 3. 17:13
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem piszkálom. Sokszor, ha beszélek hozzá úgy tűnik, mintha direkt becsukná a szemét... aztán ki tudja:)

39cm x 25cm x 41cm a kalitka mérete.

Úgy gondoltam jovoheten elcserélném egy nagyobbra és vennék neki egy társat, ha nem javul a helyzet.

2019. febr. 3. 17:21
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A kalitka kicsi, netről szerezz be nagyobbat. Viszont 2 hétig ne vegyél mellé párt, mert ha esetleg beteg (ami könnyen lehet), nehogy megfertőzze a másik madarat is.
2019. febr. 3. 17:24
 14/24 A kérdező kommentje:
Miből tudhatom, ha esetleg beteg?
2019. febr. 3. 17:30
 15/24 A kérdező kommentje:
Vagy vigyem inkább állatorvoshoz?
2019. febr. 3. 17:30
 16/24 anonim ***** válasza:

deális kalitka méretek:

Egyedül tartott hullámos papagáj: 50X30X40 cm

Párban tartott hullámos papagáj: 75X40X50 cm

2019. febr. 3. 17:33
 17/24 anonim ***** válasza:
Ha bágyadt, borzolt a tolla, nem tollászkodik, nem eszik-iszik, pár nap után sem lesz "beszédesebb", túl hígat, más színűt ürít...
2019. febr. 3. 17:40
 18/24 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a segítséget!:)

Remelem nincs vele semmi gond..

2019. febr. 3. 17:43
 19/24 anonim válasza:
100%
Szia! Szerintem vedd ki a tükröt, lehetséges az hogy "fél" a tükörképétől. Sok papagáj a riválisának tartja vagy éppen a párjának, és mivel ők nem "válaszolnak" neki lehet tőle depressziós is. Én nem vagyok híve a tükröknek, szerintem próbáld meg hogy kiveszed, hátha változni fog a kis papagájod kedve.
2019. febr. 3. 18:42
 20/24 anonim ***** válasza:
Keress fel egy tenyésztőt, és vegyél neki onnan társat. A rendes tenyésztők figyelnek rá, hogy a madaraik egészségesek, és kézhez szokottak legyenek. Egy kereskedésből hozott papagájra egyik sem igaz. Viszont egymás példáját követik, és fajtársak társaságában sokkal bátrabbak, ezért ha veszel mellé egy szelíd madarat, az ő példáját látva könnyebben hozzád szokik. Előbb a nagyobb kalitkát vedd meg, hogy fokozatosan tudd összeszoktatni őket. Egyes papagájok nehezebben fogadják el egymás társaságát, ezért jó, ha néhány napig csak felügyelet mellett vannak együtt. Ne aggódj, ettől még később szerethetik egymást. A társ sok problémát megold, mivel a természetben is így élnek, ezért sokkal jobban fogja érezni magát. Ha megtetszik a papagáj tartás, akár több hullámost is tarthatsz együtt, természetesen nagyobb helyen.
2019. febr. 3. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!