Raktam ki madáreledelt az ablakpárkányomra, ide fognak-e találni a madarak?
Kertes házban lakunk, falun. Az udvar tele van madarakkal, a márciusi hóesésre valószínűleg nem készültek és ennivalót keresnek. Van mindenféle. Vörösbegy, rozsdafarkú, feketerigó, verebek, meg van még valami, amit még nem is láttam (elvileg énekes rigó, de nem biztos).
Készítettem madáreledelt egy tálcába, mellé egy edényke vízzel. Sertézszsírt kevertem össze téli madáreleséggel (Tesco) meg egy kis kockázott almával. Elég jópofa lett miután beletettem a Milkás bonbontálcába, olyan mint egy ajándék nekik.
Van-e esély rá, hogy idetalálnak? Mondjuk azt sem tudom mi alapján keresnek ételt.
Szerintem megtalálják, nekünk van egy elég eldugott madáretető, amibe csak néha teszek diót, illetve fellógatok egy fára dolgokat. Általában perceken belül megtalálják bárhol, nem is értem :D A dióhéjtartóba is belemásznak a ház mellett, pedig az még le is van fedve, de találnak rést, ha nem elég jól.
Az ablakhoz nem értek, de a vörösbegy a földön szeret eszegetni, ahogy a rigó is. A cinkegolyóra a cinkék, verebek, fakopáncsok mennek rá, mást még nem láttam rajta.
Az ablakpárkány megint más, nem lent van, de azért függeszkedni sem kell. Az élelmes cinkék és verebek tuti megtalálják, azoknak a ház közelségével sincs különösebb bajuk.
Két helyen aratott nagy sikert a madáretetés.
1. Földön, 2 virágalátét (egy vizes és egy magvas)
2. Fára szerelt 5 literes PET palackból készített etető
Az egyesnél mindenki tolongott.
A kettes számúra csak a meggyvágók mentek, de azok bele is ültek. Ki érti ezt?
A mai megfigyelt fajok:
- Zöldike
- Meggyvágó
- Szajkó
- Balkáni gerle
- Házi veréb
- Széncinege
- Rozsdafarkú
- Búbos pacsirta
- Vörösbegy
- Szarka
- Feketerigó
- Tengelice
Wow, nekünk meggyvágó, zöldike, gerle nincs, de szerintem búbos pacsirta sem... Fakopáncs van mindennap, néha zöld harkály is. Mai különlegesség a csuszka. Annak is örülök, ha hallok hollót, de azt látni nem szoktam. Egyszer láttam őszapót is, volt nagy öröm.
De enni alapvetően 4-5 faj szokott jönni rendszeresebben, a többi különlegesség. Szerencsére a vörösbegy is közte van a törzsgárdának, ott molyol a földön, ahova a cinkegolyó tartalma hullik a fakopáncs jóvoltából :D
Úgyhogy nálad feltűnően jó a felhozatal az én szempontomból is, pedig én még csak nem is lakott területen lakom, köröskörül erdők...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!