Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Madáretetőbe lehet tenni búzát?

Madáretetőbe lehet tenni búzát?

Figyelt kérdés
A sufniban találtam egy kisvödör búzát lezárva, ezért szeretném tudni, hogy a cinkék szeretik-e? Arra gondoltam, hogy kávédarálóval esetleg kicsit megőrölném, hogy apróbb legyen.

tegnap 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Persze, nyugodtan beleteheted, mindenféle magevő szívesen eszi, veréb is. Ugyanakkor pl nálunk már annyira el vannak kényeztetve, hogy a búzát csak akkor eszik meg a magkeverékből, mikor már semmi más nem maradt. :D Társasházak vannak és sokan etetik a madarakat, válogatósak lettek. :D Én ilyenkor ki szoktam szórni az aljnövényzetbe és ott más madarak, galambok elcsipegetik.
tegnap 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Cinegék biztos hogy nem fogják megenni, verebek, galambok, balkáni gerlék igen.
tegnap 12:30
 3/5 anonim ***** válasza:
17%
Azért csak ovatosan. Miért volt ott az a buza? Ha vetömag akkor lehet vegyszerekkel kezelt.
tegnap 12:37
 4/5 anonim válasza:

Mi az obiban vettünk ilyen madáreledel mixet.

Búza is van benne.

Hát szépen kiválogatják és kb csak azt nem eszik meg a cinegék :D

tegnap 14:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak akkor, ha van verebed/galambod.

De jobbat teszel nekik a szotyolával mert -10 fokban zsírt kell egyenek. Olajos magvakat tegyél ki. A búzát ajándékozd tavasszal a galamboknak.

tegnap 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!