Kacsát lehet pékáruval etetni?
Ezen vitatkoztam édesanyámmal.Ő azt állította,hogy igen,míg én azt,hogy nem.Szerintem ettől felpuffadnak,mert képtelenek megemészteni,és elpusztulnak,esetleg a nagy darabtól megfulladnak.Ő csak legyintett erre,és azt mondta,hogy ha nincsen a kenyérnek baja,akkor lehet adni nekik.
Melyikünknek van igaza? :/
(Csak beszéltünk erről,kacsaetetés nem történt hál' Istennek.)
Én úgy tudom nem lesz bajuk a "friss" (értsd nem penészes, tiszta) kenyértől, csak azért nem javasolt nekik adni, mert alapvetően nem ez a természetes táplálékuk, és nincs benne nekik megfelelő vitamin és tápanyagok (mint az ember és a csoki esete :) ).
Szóval ha mást is tudnak enni, és friss/tiszta a kenyér amit adnátok nekik akkor nem gond. Bajuk akkor lehet a kenyértől, ha olyan kenyeret esznek meg, ami már erjedésnek indult (ezért nem szabad madáretetőbe sem tenni mert ott ugye ázik napokig az esőn)
Szóval egészségesnek nem mondható,de adható nekik :)
Ezeket ajánlják helyette:
-félbe vágott, kimagozott szőlőt;
-főtt rizst;
-bármilyen madáreledelt;
-borsót;
-kukoricát;
-zabpelyhet;
-felaprított fejes salátát
megfulladni nem fog mert ügyesen mindig vizezi a falatot,bármi is legyen az :)
Ez egy nagyon jó cikk , érdemes elolvasni:
Ment a zöld ujj mind a kettőtöknek ;)
Bevallom,igazi állatkínzók vagyunk... Száraz (nem penészes) néha adunk nekik ha elmegyünk a Balatonra. :P
Két malomban őröltök. Először is a kenyér állapota sem mellékes. Friss kenyeret nem szabad etetni, mert a kacsa begyében erjedésnek indul, és a gázok addig feszítik a begyét, hogy akár meg is fulladhat. A száraz kenyér elvileg jó kiegészítő(!) eleség lehet, de tényleg csak kis mértékben, és természetesen vízbe áztatva.
Ja, és én a házi kacsáról beszéltem.
#7 Én a vadkacsákra gondoltam (vagy legyünk szakszerűek:tőkés réce :P).
Olykor megmarad nekünk egy kis megszáradt zsemle vagy kenyér,és ha megyünk néha hétvégenként a Balcsira,akkor odaadjuk nekik.
Ez olyan 1-2 zsemle szokott lenni,kb. 20 kacsára (mindig megszámoljuk őket :) ).
Persze ha van kacsakaja-adagoló a parton,akkor azt veszünk,sőt néha otthon felejtük a zsemlét,és akkor csak kidobjuk a kertbe,hátha felcsipegeti valaki.
#6 Elolvastam a cikket,hozzátenném,hogy ezek rozsos/barna kenyerek,mert "fő az egészség"...
Köszi a linket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!