Érdemes a dolmányos varjút télen etetni?
Szia! Szerintem az ablakpárkány túl kicsi nekik is!
Itt a Dunaparton kézből! is eszik az egyik de őt emberek nevelték. Mindent megesznek amúgy..:)
Amúgy meg:
1-voltam. Meg ha a varjak odaszoknak a pici madaraknak biztos hogy nem hagynak kaját/teret..
:)
nálunk múltkor a mezőn gyülekezetek a vetési varjak kb 150-200 lehetett a földön, a faágakon, a padon.. és nem féltek, a kutyával próbáltunk átvágni köztük..hát nem semmi volt :D !
Azt gondolom, a dolmányos varjút nem kell etetni, mint a kis termetű énekesmadarakat, mert mindenevők; állati és növényi eredetű táplálékot is esznek, szemétből az ehetőt kibányásszák, szóval télen is megtalálják, ami kell nekik.
Inkább a kis termetű madaraknak tégy ki etetőt, nekik szükségük van rá, főleg kemény, havas teleken.
de február környékén vigyázz hogy amikor már fiókáik lesznek-március eleje? - az énekeseknek NE adj keményítőtartalmú kaját /magot/ mert a fiókák elpusztulhatnak! nem bírják megemészteni..!
A varjú tényleg olyan hogy megél bárhol :)
Inkább ne, mert minnél könnyebben táplálékhoz jutnak, annál jobban szaporodnak. És fészekrablók, tehát az énekesmadarak fiókáit kinyírják. Nem kell őket bántani,de etetni sem szerintem, találnak ők maguknak. Ablakba meg inkább cinkéket, énekesmadarakat.
Itt a link [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!