Melyik hídról lehet sirályokat etetni és mikor?
Erről még nem hallottam.
Mindenki kenyeret ad a madaraknak, bár nem túl egészséges, mert erjedve bélgyulladást okoz. Friss kenyérrel lehet inkább. Apróhal lenne az igazi, csirkehús. Csak gondolom az drága
Csak olyant láttam, hogy valakinek röptében kiszedték a kezéből a kaját
Feneketlen-tónál a Kopaszi Gátnál rendszeresen lehet találkozni a kacsákkal, sirályokkal és újabban a Kopaszi Gátnál már a Dolmányos Varjuk is elkapják röptében a feléjük dobott kenyeret, kifli, zsömle darabokat.
Rendszeresen etetem őket(2 hetente): alkalmanként 10 db zsemlével és semmi bajuk nincs a madaraknak, ugyan olyan fürgék. Amit észrevettem, hogy egyre többen vannak, szóval ellenkezőleg hat a kenyér, zsömle, kifli a gyarapodásukra nem betegek hanem szaporodnak, kacsák nagyon édesek csak mindig összevesznek a bedobott élelmen, ezért nekik szét szoktam időnként szórni 1 -1.5 Kg takarmány kukoricát de akkor meg a Dolmányos varjukkal vesznek össze nagyon ritkán.
Megnyugtató őket etetni a Sirályok meg nagyon ügyesen elkapják a levegőben a feléjük dobott pékárut.
A legügyesebb madarak a Feneketlen-tónál vannak.
(ott van is egy beugró stég amiről lehet etetni a madarakat.)
U.i: évente pár alkalommal a Kopaszi Gátnál egy szerelmes pár hattyút is szoktam látni/ etetni nagyon barátságosak, közel jönnek a kajáért, már - már kézből veszik el, ha nincsenek körülöttük más madarak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!