Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ha az engedelybe van foglalva,...

Ha az engedelybe van foglalva, hogy "műtárgyrol, hídról horgászni tilos", akkor miért nem etethetek be róla?

Figyelt kérdés
Híd mellé szoktam szórni a partrol, és a hídról szoktam rászorni a kukoricát, mivel egyszerub mint rakétával szórakozni. A halor elkezdett fenyegetozni, hogy elveszi az engedelyem, mire azt mondtam, hogy nálam a horgászat a horog, vagy a halfogo háló bevetesetol kezdődik. Erre ő azt mondta, hogy minden nemű horgász tevékenység, tilos a hídon ( az engedelybe horgaszat van irva), m akkor az óvodások is horgasznak, akik a kacsaknak dobaljak a kaját a hídról? Vagy csak szerintem van bénán megfogalmazva?

2016. máj. 11. 17:43
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Jogszabály szerint ami hozzájárul a hal fogásához,előkészítéséhez és egyéb az már horgászatnak számít :)

Nálunk is a híd és tövében imádnak a jó 10-15 körüli pontyok amurok lenni mert jó 5-6 méteres víz van nyáron ,kifekszenek vagy napozni vagy beállnak a mélybe ott,és mellette pedig nádfal van,legjobb hely,ezért szoktam én is a hídról,halőr felvilágosított ,h a hal fogásának előkészítése egyéb horgászatnak számít,de (nézd meg a területi szabályzatot) a hal etetése fotózási célból nem volt tilos legalább is semmilyen kitétel nincs :)

Kamerás mobil után ,eljátszottam ezt jött a fenyegetőzés nálunk is,és elment magától miután a "hívjunk rendőrt?" kérdésre ,határozott igent mondtam,miután ha valami nincs tiltva akkor azt lehet. ennyi.

2016. máj. 11. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:
hídról etetni *
2016. máj. 11. 17:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Nincs benne, hogy etetni tilos, csak horgászni tilos, ha raketazom a kaját arra azt mondja tok oké. Továbbá jogszabályban leirtakat figyelembe veve:

"A horgászatot az 1997. évi XLI. törvény határozza meg: a halászati vízterületen a halnak horgászeszközzel (készséggel) vagy a csalihalnak 1 négyzetméternél nem nagyobb, emelőhálóval való fogása..

A készség nemzetközi normák szerint legalább egy horgászbotot és egy horgot foglal magában, melyet egy zsinór köt össze egymással. Különösen a bot használata különbözteti meg a horgászatot a halászok ősidők óta alkalmazott horgos halfogási módszerektől."

Na most az engedély pontosan a horgaszatot írja. Nem különböző horgaszathoz fűződő tevekenysegeket,ahogy a halor állítja.

Ha normálisan épp érvekkel megmondja ez miért tilos, oké. De nem bunkon rám formedve, hogy elveszem az engedelyed. Úgy érzem meg kéne neki mutatnom a szabályzatot, ha már ő is a tavon horgaszik.

2016. máj. 11. 18:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Ilyen alapon szorok be kaját a halaknak, vagy madaraknak. Akkor én engedély nélkül horgaszom?
2016. máj. 11. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez ilyen,magyar ember kötekszik :)
2016. máj. 11. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Nézd, kötekedhetsz, hogy szerinted mi van, de a törvény egyértelmű. Ha megbüntet a halőr, akkor ne csodálkozz, még rendes is, hogy figyelmeztet, és nem rögtön elkap.
2016. máj. 11. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Jelenleg amúgy melyik jogszabály van érvényben? Vagy melyiket nézzem meg? Most amúgy egy másik halor elmagyarazta a dolgokat. Csak atolvasnam.
2016. máj. 11. 20:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Halőrrel nem érdemes haragban lenni, ha nem tudsz vele békésen szót érteni, jobb, ha nem haragítod magadra - el tudja rontani a szórakozásodat akkor is, ha egyébként minden szabályt betartasz.

Az átkosban szinte minden vízen, víz mellett épült műtárgy közelébe volt "a műtárgy közelében X méteres körzetben idegeneknek tartózkodni tilos" tábla, s meglehet nevetni fogsz, de nem is a balesetveszély volt az indok, hanem a szabotázs elleni védelem.

Ezt a rendeletet a rendszerváltás után eltörölték, lehet műtárgyakról nézelődni, ha azt külön nem tiltják balesetveszély, vagy üzemi terület indokkal.

A helyzet az, ha nincs nálad horgászfelszerelés, a halőrnek nincs jogalapja eljárni ellened, de ahogy írtam, nem érdemes magadra haragítani, előbb-utóbb horgászni is kimész, s akkor lesz joga 5 percenként zaklatni.

Vaskalapos a halőr, mert ugyan mit csinál, ha olyan személy szórja a hídról a kukoricát, akinek horgászengedélye sincs?

2016. máj. 11. 23:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Normálisak amúgy, van egy kettő ilyen, de nagyobb részükkel tok normálisan el lehet beszélgetni, elmondjak mivel merre érdemes pecazni. Azért kérdeztem, mert nem tudtam,hogy ez miért nem szabályos. De úgy néz ki régi jogszabalyra hivatkoztam, az újat meg nem talalom.
2016. máj. 12. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!