Ha az engedelybe van foglalva, hogy "műtárgyrol, hídról horgászni tilos", akkor miért nem etethetek be róla?
Jogszabály szerint ami hozzájárul a hal fogásához,előkészítéséhez és egyéb az már horgászatnak számít :)
Nálunk is a híd és tövében imádnak a jó 10-15 körüli pontyok amurok lenni mert jó 5-6 méteres víz van nyáron ,kifekszenek vagy napozni vagy beállnak a mélybe ott,és mellette pedig nádfal van,legjobb hely,ezért szoktam én is a hídról,halőr felvilágosított ,h a hal fogásának előkészítése egyéb horgászatnak számít,de (nézd meg a területi szabályzatot) a hal etetése fotózási célból nem volt tilos legalább is semmilyen kitétel nincs :)
Kamerás mobil után ,eljátszottam ezt jött a fenyegetőzés nálunk is,és elment magától miután a "hívjunk rendőrt?" kérdésre ,határozott igent mondtam,miután ha valami nincs tiltva akkor azt lehet. ennyi.
Nincs benne, hogy etetni tilos, csak horgászni tilos, ha raketazom a kaját arra azt mondja tok oké. Továbbá jogszabályban leirtakat figyelembe veve:
"A horgászatot az 1997. évi XLI. törvény határozza meg: a halászati vízterületen a halnak horgászeszközzel (készséggel) vagy a csalihalnak 1 négyzetméternél nem nagyobb, emelőhálóval való fogása..
A készség nemzetközi normák szerint legalább egy horgászbotot és egy horgot foglal magában, melyet egy zsinór köt össze egymással. Különösen a bot használata különbözteti meg a horgászatot a halászok ősidők óta alkalmazott horgos halfogási módszerektől."
Na most az engedély pontosan a horgaszatot írja. Nem különböző horgaszathoz fűződő tevekenysegeket,ahogy a halor állítja.
Ha normálisan épp érvekkel megmondja ez miért tilos, oké. De nem bunkon rám formedve, hogy elveszem az engedelyed. Úgy érzem meg kéne neki mutatnom a szabályzatot, ha már ő is a tavon horgaszik.
Halőrrel nem érdemes haragban lenni, ha nem tudsz vele békésen szót érteni, jobb, ha nem haragítod magadra - el tudja rontani a szórakozásodat akkor is, ha egyébként minden szabályt betartasz.
Az átkosban szinte minden vízen, víz mellett épült műtárgy közelébe volt "a műtárgy közelében X méteres körzetben idegeneknek tartózkodni tilos" tábla, s meglehet nevetni fogsz, de nem is a balesetveszély volt az indok, hanem a szabotázs elleni védelem.
Ezt a rendeletet a rendszerváltás után eltörölték, lehet műtárgyakról nézelődni, ha azt külön nem tiltják balesetveszély, vagy üzemi terület indokkal.
A helyzet az, ha nincs nálad horgászfelszerelés, a halőrnek nincs jogalapja eljárni ellened, de ahogy írtam, nem érdemes magadra haragítani, előbb-utóbb horgászni is kimész, s akkor lesz joga 5 percenként zaklatni.
Vaskalapos a halőr, mert ugyan mit csinál, ha olyan személy szórja a hídról a kukoricát, akinek horgászengedélye sincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!