Az új jogszabályok szerint tilos a kifogott halat szákban tartani? Vagy egyből fejbekólintani, vagy visszaengedni?
Szai!
Kicsit kevered a dolgokat, pedig nem annyira
bonyolult. Szabad szákban tartani a kifogott halat
mint ahogy eddig is szabad volt! Horgászat végeztével,
ha vissza akarja valaki engedni a kifogott halat, megteheti mint eddig is! Ha úgy dönt hogy elviszi a MÉRETKORLÁTOZÁS ALÁ ESÖ KIFOGOTT HALAT akkor azt csak "fejbekólintás" ahogy fogalmaztál után lehet! Ennyit ír
a jogszabály erröl.
Ja köszönöm értem.
Kamionos vagyok és eddig nem volt még idén alkalmam "lógatni egyet",és hírből hallottam
Az első pontatlan.
A módosítás lényegében pontosan arra irányul, hogy aki nem karja megtartani (elvinni) a kifogott halat, az a kifogás után azonnal engedje is vissza (természetesen néhány fotó belefér az időbe), ne törje fölöslegesen a szákban tartással.
Sokan gyűjtötték a halakat terítékfotózás miatt, ezt a módosítás már nem engedélyezi.
Aki viszont azért horgászik, mert a kifogott halat szeretné megtartani, haza vinni, a korlátozások betartásával minden további nélkül megteheti.
Bekerültek a szabályozásba a tájidegen invazív halfajok (busa, törpe harcsa, ezüst kárász, stb) amelyek vissza engedését kimondottan tiltja a rendelkezés, ha a helyi horgászrend másképpen nem rendelkezik, ezeket a halakat el kell vinni.
A halakat tehát nyugodtan lehet szákban tartani, az elszállításra vonatkozik az, hogy a 30 centinél hosszabb halat tilos élve szállítani.
Nem kell tehát a keszegeket darabonként fejbe verni a vízparton, de a nagyobb halakat csak "kupán vágva" lehet elvinni a szabály szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!