Milyen papagájt ajánlotok?
1/12 anonim válasza:
Nekem pl.pintyeim vannak (papagáj mellett), irtó aranyosak, barátságosak :) Ha benyulunk a ketrecbe rá repülnek az ujjainkra. Hagyja, hogy megsimogassuk őket. Nagyon tünemények csak ajánlani tudom! Ha mindenáron papagájt szeretnél, nézz utána a nimfapapagájnak, szerintem az is jó választás. Vagy kakadu...
2017. júl. 4. 16:17
Olyat válassz, ami tetszik, mert a szelídség csak attól függ, hogy te hogyan közelítesz felé és mennyire vagy türelmes :)
Viszont papagájt csak párban tartunk, így mindenképpen két madárban gondolkodj :)
Utána készülj fel hogy ez az egész egy nagy türelemjáték.
Nekem a fiú hegyi papagájomnál 6 év volt, mire megengedte hogy hozzáérjek :) De teljesen megére kivárni, immáron 14 éve ő a legimádottabb madaram :D
De egyenlőre úgy vettem észre, hogy a nimfáimmal volt a legkönnyebb dolgom szelidítés terén :)
2017. júl. 4. 16:58
Törpét csak párban, mert egyedül meg fog gyűlni vele a bajod. :) Mindenkit szét fog csípni, rikácsolni fog, mert azt hiszi te vagy a párja. Ketten még murisabbak és úgy is szelídek lesznek.
Egyébként minden papagájt párban kell tartani.
2017. júl. 4. 20:49
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy a nimfa lesz az igazi, anyukámnak is olyanjai voltak régen. =) Neki elég a kérdésben írt kalitka?
Minden madarat párban kell tartani!
Ez a kalitka elég 1 pár katalinnak,akár napi kiengedés mellett is,az volna a legjobb,de ha nincs rá lehetőség akkor ki sem kell engedni,mert ez egy elég hosszú kalitka. Tehát én a katalin papagájt tudnám ajánlani. Barátságos,csendes.
2017. júl. 5. 23:39
6/12 A kérdező kommentje:
A sárga homlokú amazonpapagáj párnak elég a fent említett kalitka? (még gondolkozom, de ez a fajta is nagyon elnyerte a tetszésem! =))
7/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem arra gondoltam, hanem a barátpapagájra. Csak már kavarognak a fejemben a gondolatok! =D
A barátoknak szerintem elég,de jobb lenne 1 röpde. Amúgy blokkban laksz? Ha nem akkor meget a barát,ha igen akkor nem ajánlom. Az egyik ha nem A leghangosabb papagájfaj.
2017. júl. 6. 12:57
9/12 A kérdező kommentje:
Nem, kertes házban lakom. Hát, akkor a barát is elvetve, mert édesapám nem szereti ha nagyon rikácsol. Ez NEM azt jelenti, hogy kussban kell lennie, vagy hogy nem fütyülhet, mert tudom, hogy ilyen nincs. Csak ne pont a leghangosabbat. Kezdek elgondolkozni a hullámoson. Elvileg őt is kézhez lehet szoktatni, és kitartással még szavakat is megtanul. Csak, nekem a hangjuk nem tetszik. Hm... Dilemmák. XD A nimfa úgy látszik a csúcstartó! Őt kiskorom óta "csodálom" nem is kerül sokba.
10/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire volt érthető, kertes házban lakom. A válaszokat köszi, ment a pont! =)
Kapcsolódó kérdések: