Mitévő legyek? Megfog halni?
Sétálrattunk egy kutyát a menhelyen és megláttam egy kicsi madarat,aki kiesett a fészekből és nemtudott repülni.
Felvettem csak a kutyus elrántott a kismadár meg megcsípte a kezemet és kiugrott belőle.
Visszaszaladtam odaadtam apunak a kutyát,hogy fogja meg és visszarohantam a madárkához.Akkor már nem találtam még a bozótba is bemásztam de sehol se volt.Apu is megnézte és ő se találta.Nagyon szomorú vagyok miatta.Késöbb még a kiesett fészket is megtaláltam de mát nemvolt benne egy madár sem csak sok kis toll.Hogyan dolgozzam fel?
Mitévő legyek?
Szerintetek meghalt/megfog halni?
Lehet hogy tanult repülni. Vagy még annyira kicsi volt hogy nem?
Valahol olvastam, hogy ilyenkor a következőket kell megnézni:
-sérült-e
-szülők a közelben vannak-e
-fészek fellelhető-e
És ezek lapján vagy hagyni, vagy a fészekbe betenni, és ha nincsenek szülők sem és fészket sem találod, akkor állatvédőknek leadni.
A feldolgozást nehezíti a tetem hiánya. Legközelebb ajánlanám, hogy gyűjtsd össze őket, belezd ki, majd alapos tisztítás után pácold be és már sütheted is!
Addig is mit évő légy kérdezed. Nézz be a hűtőbe.
Az utolsó kérdésed nem nagyon értem, mert mindenki meghal. Igen, apukád is.
Úgyértem hogy most emiatt megfog e halni.
A szülei ott keresték őt.
Nem biztos, hogy kiesett a fészekből.
A madarak jó része fészekhagyó. Már akkor elhagyja a fészkét, amikor még nem tud repülni, pont azért, hogy a ragadozók ne az egész fészekaljat pusztítsák el.
Sok állatbarát ember nem tudja ezt, ezért megpróbálják visszatuszkolni a fiókákat a fészekbe. Rosszul teszik.
A lányomék napokig szedték össze a kisrigókat a bozótból, és rakták vissza a fészekbe, aztán a rigócsalád megunta, hogy az emberek beleavatkoznak a túlélési stratégiájukba, és elköltözött az akácfáról.
Kissé ki voltak akadva, amikor egy ornitológus elmagyarázta nekik, hogy csupa jóindulatból megnehezítették a madarak életét.
A te kismadarad tipikusan fészekhagyó módon viselkedett. Megcsípett és elugrott, elég egyértelműen a tudomásodra hozta, hogy nem kér a segítségedből.
Köszönöm a válaszokat!
Már egy kicsit megnyugodtam nektek hála.
Remélhetőleg tényleg fészekhagyó és nincsen semmi baja. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!