Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan tudom levenni a kanárim...

Csicsky kérdése:

Hogyan tudom levenni a kanárim lábáról a gyűrűt?

Figyelt kérdés
Van egy kanárim és megfigyeltem hogy gyakran piszkálja a lábán lévő gyűrűt. Gondolom azért, mert zavarja őt. Megpróbáltam egy kisollóval levágni, de az alumínium túl kemény volt és nem ment a dolog. Van valamilyen módja annak, hogy a gyűrűt eltávolítsam anélkül, hogy a kanárimnak baja esnék?

2017. máj. 26. 20:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen fogó kellene, [link]
2017. máj. 26. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Nagyon ügyesnek kell lenned, nehogy megsérüljön a lába. Ha bizonytalan vagy a műveletben akkor inkább bízd valaki olyanra a családban aki jártas az ilyen lakatos- és műszerészmunkában, mert nem túlzás de az. És nagyon jó a szeme és a türelme. Csípőfogóval vagy fúróba fogott kicsi köszörülőeszközzel lehet próbálkozni. Az utóbbira akkor lehet szükség ha túl rideg fajta alumínium és csípőfogóval való elcsípéskor megsérülhetne a lába.
2017. máj. 26. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem viszed el állatorvoshoz?

Elmondod neki, hogy szeretnéd ha leszedné a gyűrűt, pár száz ft ért megteszi.

2017. máj. 26. 21:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

én őszintén nem próbálnám meg,pedig évek óta madarazom-igaz vadmadarakkal-mert a kanárinak olyan pici a lába, hihetetlenül vékony, hogy több mint valószínű sérülés lehet belőle. mármint törés, sakkor annyi neki..

az apám kanárija is néha csípkedi a gyűrűjét, de attól függetlenül boldogan megvan, most született fiókája.

2017. máj. 26. 21:26
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát épp az a gond, hogy van ugyan olyan fogóm, mint ami a képen látható, de ezzel csak az elején tudnám megbontani, végig vágni már nem menne vele, mert nincsen annyi hely, hogy a kanári lába mellett elférjen a fogó csípő része. Erőltetni meg félek, mert még eltörne a kanári lába.

Akkor talán egy kis akkumulátoros fúróba fogott kis köszörűvel menne a dolog? Gondolom, úgy, hogy én fognám a madarat, mert engem már ismer és aztán az öcsém meg óvatosan leköszörülné a kemény alumínium gyűrűt. Így lenne megoldható?

Állatorvos le tudja venni? Akkor ezek szerint ilyesmit is vállalnak?

2017. máj. 26. 21:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel telefonon, vagy menj be a rendelőbe, beszéld meg az orvossal. Házilag inkább ne kezdj bele.

Gondolom nem akarsz kárt tenni a madárban.

2017. máj. 26. 21:34
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Igen, ilyesféle kis köszörűfejekre gondoltam:

[link]

De közben arra is ügyelni kell hogy ne melegedjen túl az alumínium mert akkor meg amiatt sérülhetne a lába. Ha nem vagytok jártasak az ilyesféle "órás finommechanikai" barkácsolásokban akkor inkább nem javaslom hogy nekiálljatok. Tényleg kellő gyakorlat is szükséges az ilyen apró fémmegmunkálások terén, nem elég a türelem.

2017. máj. 26. 22:19
 8/11 Törpilla57 ***** válasza:

Jaj, Istenem! Még olvasni is rossz... A tegnapi 21 óra körül válaszolónak (akinek vadmadarai vannak) értek egyet.

Egy kanárinak vékony, gyönge lába van. Bármivel próbálkoznánk azt meg kellene feszíteni, hogy el lehessen vágni a gyűrűt, akkor viszont szinte biztos hogy eltörik a lába!!! Fúróval sem próbálkoznék! Bármennyire vigyáz is az ember, sérülés, törés a vége. Nem beszélve a stresszről, ami éri a kismadarat, bármennyire is ismeri a gazdit, és megbízik(?) benne.

Kérdésem: ez egy azonosító gyűrű? gondolom,mert ha csak jelzőgyűrű lenne, azt könnyebben le lehetne szedni.

Tanácsként annyit, hogy maradjon rajta (azonosítási célból tették rá, és annak nagyon is jó a későbbiekben is). Néha unalmukban is piszkálják a gyűrűt, be kell nekik dobni friss (tiszta) tyúkhúrt, azt úgyis nagyon szeretik, és azzal elfutkároznak, elcsipegetik...

Ha mégis esetleg sebes a lába a gyűrű körül, akkor meg kell próbálni valamilyen krémmel bekenni a lábát, először tetrán kenőccsel, ha már gyógyul, akkor babakrém és/vagy paraffinolaj.

Ha ezek után is le akarod venni a gyűrűt, akkor mindenképpen állatorvos tegye!

üdv. egy aggódó kanáris

2017. máj. 27. 10:46
 9/11 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz!

Akkor nem fogok ezzel próbálkozni. Ha meg csak unalmában piszkálja és nem azért mert kellemetlen a számára és idegesítené, akkor ráadásul ezzel nem is segítenék rajta.

2017. máj. 27. 17:13
 10/11 Törpilla57 ***** válasza:
Egyébként be van dagadva a lába? vagy csak úgy piszkálja? (Túl jó szívű vagy, azért én nem mindenkinek adtam volna "zöld kéz" jelet)
2017. máj. 28. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!