Mit jelent a törzsállomány?
Figyelt kérdés
Az egyik tantárgy előadásában szerepel a következő dia:
"BEFULLADT TOJÁSOK VIZSGÁLATA
Törzsállományokból keltetési ciklusonként 2x 10-100 befulladt tojást,
Kislétszámú tenyészállományokból 3 havonta
20-100 befulladt tojást intézetbe kell küldeni."
Ebben a szövegben (és általában) mit jelent a törzsállomány? Olyan állatok, amik nem tenyésznek, hanem pl. a tojásukért tartják őket? (Google-ban már próbáltam keresni, nem találtam olyan helyet ahol ez le lenne írva.)
#baromfi #törzsállomány
2017. márc. 12. 14:36
1/1 anonim válasza:
A törzsállomány, pontosan, hogy a tenyészállomány. Legalábbis én erre a kifejezésre értelmezem. Tehát olyan egyedekből áll, melyeket tenyésztenek, mert olyan a genetikai állapotuk van. Azért "törzs" - gondolom - mert ők csak a tenyésztést szolgálják, az utódaik pedig nem tenyésztésre, hanem termelésre mennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!